Gündem
  • 22.8.2009 11:29

YARGIYA ERGENEKON KISKACI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ali Suat Ertosun ile birlikte fotoğrafları basına yansıyan Aydın, telefon görüşmesinde İsmet Cantürk'e, "Ya, savcılar hakkında HSYK'ya bir türlü şikâyet ver." diyor. Davanın Ankara'ya taşınma-sı yönündeki çalışmalardan bahsederken de "Enteresan şeyler yaşayacağız, dur bakalım." ifadesini kullanıyor.

Ergenekon tutuklusu emekli Albay Levent Göktaş'ın bürosunda ele geçirilen ve çok tartışılan 51 No'lu DVD'de kritik görevlerde bulunan savcıların görüntülerinin yer aldığı ortaya çıktı. Söz konusu DVD'de Eski Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili B. S., Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı M. Y. ve daha önce Ankara'da Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde bulunduğu yıllarda Hablemitoğlu soruşturmasına bakan savcı C. K.'nın görüntüleri var. Fişlenen 91 hâkime daha önce Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker tarafından 'Ergenekon'dan şikâyetçi olup olmadıkları' sorulmuştu. Ek klasörler sayesinde, fişlemelere itiraz eden tek hâkimin Yargıtay 4. Ceza Dairesi Hâkimi C. A. olduğu anlaşıldı.

Yücel Yener ile Aydın arasında geçen konuşmada Yener'in davanın Ankara'ya taşınmasından bahsetmesi üzerine Aydın, "Evet olabilir. Yani enteresan şeyler yaşayacağız, dur bakalım." ifadesini kullanıyor. Hikmet Sami Türk döneminde Adalet Bakanlığı danışmanlığı yaptığı için birçok kişi için yargıya ricalarda bulunabildiğini ifade eden Aydın, Yargıtay ve Danıştay aşamasındaki birçok davada muhataplarına "Tamam ben konuşur hallederim." şeklinde ifadeler kullanıyor. Yargıtay ve Danıştay üyelikleri için kendisinden yardım istenen ve bu konuda elinden geleni yapacağını ifade eden Aydın'ın yargıdaki etkisini ortaya koyuyor. Şener Eruygur, Hurşit Tolon, İlhan Selçuk, Mustafa Balbay ve bazı sanıklara avukat temin etmek için Aydın'la görüşülüp kendisinden görüşleri alınmış. Hurşit Tolon'un Kent Otel toplantılarına katılanların listesini istemesine tepki gösteren Aydın, "Hurşit paşa paniğe kapılmış sanki. Katılanların listesini istemiş. Şu yakışır mı? Orada Yargıtay üyeleri vardı, vali muavinleri vardı. Yapılır mı şu paşam..." sözleriyle listenin deşifre edilmesinden duyduğu endişeyi dile getiriyor.

AYDIN'DAN EMİNAĞAOĞLU'NA: KOÇUM

Engin Aydın'ın YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile ilişkilerine de klasörlerde yer veriliyor. Eski ADD yöneticisi Anıl Çeçen'in Eminağaoğlu'nu ADD danışma kuruluna davet etmesi üzerine Eminağaoğlu'nun ne yapması gerektiği konusunda Aydın'a danıştığı görülüyor. Eminağaoğlu'nun Aydın'la Kent Otel'de çekilmiş fotoğrafları basına yansımıştı. Aydın'ın Eminağaoğlu'na "Koçum, Ömer'im." şeklindeki hitapları da iddianamede yer alıyor. Eminağaoğlu'nun Yargıtay üyeliği için kuruldaki iki kişiyle görüşmesini rica ettiği Aydın, "Tamam Ömer'im, ben sıkı bir görüşme yaptım zaten. Çevireceğiz inşallah." şeklinde konuşuyor. Engin Aydın, Zafer Keskiner'le yaptığı bir görüşmede Kent Otel toplantılarını kendisinin organize ettiğini söylüyor.

İlhan Selçuk'un talimatıyla organize edildiği ileri sürülen Kent Otel toplantıları birçok yüksek yargı mensubunun katıldığı toplantılar olarak biliniyor. HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, Ömer Faruk Eminağaoğlu, Sabih Kanadoğlu, Yargıtay üyeleri, Danıştay üyeleri, vali yardımcıları ve birçok bürokratın katıldığı Kent Otel toplantıları çok tartışılmıştı. 3. iddianame, Ertosun'un 'ülke meselelerini konuştuk' diyerek savunduğu Kent Otel toplantılarının mahiyetini net bir şekilde ortaya koydu. Toplantıların amacının, örgütün kamuda ve yargıda karşılaşacağı problemleri toplantıya katılan şahısların etkinliğinden faydalanarak aşmaya, devletin kurumlarına sızma çabaları kapsamında yapılmasını istedikleri atamaları yaptırmaya veya atanmasını istemedikleri kişileri engellemeye yönelik olduğu kaydedildi. ZAMAN

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER