Gündem
  • 28.8.2019 22:46

Yargıyı FETÖ'ye teslim eden eski bakan Sadullah Ergin partiden istifa etti

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti’den istifa etti...
Adalet Bakanı olduğu dönemde yargının bütün birimlerini FETÖ'ye teslim eden ve FETÖ'nün yargı darbesinin müsebbibi olan Sadullah Ergin, bu rezaletten sonra bakanlıktan alınmıştı..
Normalde FETÖ'den yargılanması gerekirken bir türlü hakim karşısına çıkartılmayan Sadullah Ergin, şimdi Babacan'ın safına geçti.

12 yıl AK Parti'de çeşitli görevlerde bulunan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti’den istifa etti.

Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan ile birlikte hareket eden eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, son olarak YeniAkit’in “Ali Babacan ekibiyle yemekte buluştu” haberinde yer alan fotoğrafta da Babacan ile birlikteydi. Ergin’in istifasını e-devlet üzerinden gerçekleştirdiği belirtildi.

Sadullah Ergin kimdir?

3 Kasım 2002 tarihinde yapılan Milletvekili genel seçimlerinde Ak Parti’den Hatay milletvekili olarak parlemento’ya girdi.

İlk 7 ay Teşkilat başkanlığı bünyesinde Ege Bölge koordinatörlüğü yaptı. 20 Mayıs 2003 tarihinde AK Parti Grup Başkan vekili seçilen Ergin, 08 Ekim 2004 Tarihin de TBMM bünyesinde yapılan seçimlerde 2. kez AK Parti Grup Başkan vekili seçildi. 01 Mayıs 2009 günü Başbakan tarafından açıklanan yeni kabinede Adalet Bakanı olarak yer aldı. 6 Temmuz 2011 günü açıklanan 61. Hükümette de Adalet Bakanı olarak görev aldı.

Hatay Belediye Başkanı adayı olması sebebiyle 25 Aralık 2013 günü yapılan kabine revizyonunda istifasını verdi.

Adalet Bakanlığı görevini Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ devraldı. 30 Mart 2014 yerel seçiminde Hatay Belediye Başkanı adayı oldu, seçilemedi.

Güncellenme Tarihi : 29.8.2019 00:36

İLGİLİ HABERLER