Asayiş
  • 30.7.2009 02:07

YARSAV BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU...

Adana Adliyesi'nde görevli bir zabıt katibi, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 4 üyesi ile Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adana Adliyesi Suç Üstü Bürosunda zabıt katibi olarak görev yapan İsmail Can, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile üyeler Ali Suat Ertosun, Musa Tekin, Orhan Cem Erbük ve YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında, ''Ergenekon silahlı terör örgütü soruşturmasında görevli savcılar ve davaya bakan hakimleri görevden almaya çalışarak soruşturmayı sulandırmak, sonuçsuz bırakmak, görevi kötüye kullandıkları'' iddiasıyla Yargıtay Başkanlığı'na suç duyurusu dilekçesi gönderdi.


İsmail Can, postayla gönderdiği suç duyurusu dilekçesinde, şu ifadelere yer verdi:
''Şüphelilerin Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı kararnameye alternatif olarak hazırladığı 'korsan kararnameyle' Ergenekon soruşturmasında görevli Cumhuriyet Savcıları, davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve üyelerini, KCK operasyonu soruşturmasını yürüten 5 savcının, Albay Dursun Çiçek'in tutuklanmasında imzası bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakimlerin görevden alınarak soruşturmadan el çektirilip yürütülen soruşturma ve davalar sulandırılıp sonuçsuz bırakılmak istenmiştir. YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun Ergenekon soruşturmasına şiddetle karşı çıkan ve her fırsatta bunu basının önünde açıklayıp, soruşturma aleyhtarı olduğu bilinmektedir.


Dilekçe incelendiğinde şüpheliler eylem, fikir birliği ve dayanışma içinde HSYK ve Yargıtay'da görevli olmalarının verdiği nüfusu kullanarak Ergenekon silahlı terör örgütü soruşturmasını, Ergenekon soruşturması ile ilişkili faili meçhul cinayetlerin soruşturması ve KCK operasyonu soruşturmasını sulandırmak, sonuçsuz bırakmak ve engellemek istedikleri anlaşılmaktadır.
Dilekçe ekinde olan bazı haberlerden anlaşılacağı üzere şüphelilerin bu şekilde görevlerini kötüye kullanarak ve terör örgütü sanıklarını koruyan şüpheliler hakkında soruşturma açılarak yargılanıp cezalandırılmasını talep ederim.'

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER