Gündem
  • 17.8.2009 14:53

YARSAV'DAN ADALET BAKANLIĞI'NA FİŞLEME UYARISI!...

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ulusal basında yer alan haberlerden fişleme uygulamalarının yoğun şekilde sürdüğünün anlaşıldığını belirtti, "Hiç kimse fişlenerek, dünya görüşü, doğum yeri gibi nedenlerle ayrımcı işlemlere tabi tutulmamalıdır" dedi.

Eminağaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Adalet Bakanlığına da çağrıda bulundu, yargıç adaylarını fişlememesini istedi.

Adalet Bakanlığının yargıç ve Cumhuriyet savcıları hakkında yürüttüğü iletişimin tesbiti, kayda alınması, sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi, gizli görevli görevlendirmesi, teknik araçla izleme gibi yöntemlerin de hukuka aykırı olduğunu ifade eden Eminağaoğlu şunları kaydetti:
"Adalet Bakanlığı, bir hukuk devletinde işlemleriyle hukuku ihlal eden birinci kurum olmaktan çıkmalıdır. Bu tablo yargı bağımsızlığının ve hukuk devletinin ne durumda olduğunu göstermektedir. Hukuk devletinin olmazsa olmaz koşulu ve varlığı, yargı ve yargı bağımsızlığına bağlıdır. Fişlenen ve fişlenerek etkisizleştirilmeye çalışılan yargı bu sürece elbette dur diyecektir. Hiç kimse güdümlü bir yargı yaratma projesi içinde olmamalıdır."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:43

İLGİLİ HABERLER