Sağlık
  • 14.10.2008 02:57

YAŞ FARKI TİKSİNTİ YARATABİLİR!..

* Ben 27 yaşında bir bayanım, eşim 55 yaşında. Onu seviyorum ama cinsel ilişki sırasında ondan hoşlanmıyorum ve isteksizlik oluyor. İsteksizlik eşimi de rahatsız etmeye başladı. Tartışma sebebi olmaya başladı. Ne yapabilirim?
Kendilerinden yaşça küçük kadınlarla evli olan erkeklerin çoğu, eşlerini iyi hissettirmeyi ve mutlu etmeyi çok iyi bilirler. Ancak cinsellikte çiftin birbirine dokunmaları ve öpüşmeleri son derece önemlidir, bunun için ise iki tarafın da eşit şekilde motive olması gerekir. Bazen yaş ve beden farkı, genç kadınlarda tiksinme yaratabilir. Bu da cinsellikte anlaşmazlıklar çıkmasına ve tarafların mutsuz olmasına neden olabilir. İnsanlardaki tiksinme duygusu, bilinçdışı çatışmaların, suçluluk ve günah duygusunun bir sonucu olabileceği gibi, kişiyi yapmak istemediği bir şeyden korumak için geliştirilmiş olabilir. Birisiyle cinsel ilişki kurmaktan aşırı tiksinti duyma ve bundan tümüyle kaçınma durumuna cinsel tiksinti bozukluğu denir. Bu durum, cinselliği kötü, ayıp ve utanç verici olarak gören, yaşamın doğal bir parçası olarak kabul edemeyen, cinsel taciz, şiddet gibi olaylarla karşı karşıya kalmış, cinsel eğitimi olmayan, obsesif, aşırı titiz, temizlik hastası, kirlilik duygusu yoğun ve kokulardan olumsuz etkilenen kişilerde sık görülür. Eşinizi sevdiğinize göre cinsel terapistin çok faydasını görürsünüz.

* Merhaba, cinsel birleşme sırasında erkeğin üstte olmasının bir faydası var mıdır?
Erkeğin üstte olduğu pozisyon; her iki tarafa da zevk veren ve en yaygın olarak tercih edilen pozisyondur. Çiftin birbirinin yüzünü görebildiği ve rahatça öpüşebildiği bu pozisyon ile birçok çeşitleme yapmak mümkündür. Ayrıca penisin vajinaya rahatça girmesi, kadının klitorisine belli bir basınç uygulanabilmesi, erkeğin egemen olma duygusunun depreşebilmesi, kadının bacaklarını erkeğe sarıp kendine doğru çekebilmesi, bu pozisyon ile başlayıp başka pozisyonlara geçilebilmenin kolaylığı, çiftin bütünleşmesi yani tek vücut olabilmesi ve hamile kalma olasılığının yüksek olması bu pozisyonun bilinen avantajlarıdır. Ancak erkeğin boşalmasını geciktirebilmesinin zorluğu, kilolu erkeklerin ufak tefek kadınlarda yarattığı baskı ve erkeklere karşı olumsuz duyguları olan kadınların endişelerini körükleyebilmesi de dezavantajlarıdır.


Dr. Gökhan Ordu

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:25

İLGİLİ HABERLER