Gündem
  • 4.8.2022 15:14

YAŞ kararları açıklandı!.. İki kuvvet komutanı emekliye sevk edildi

YAŞ kararları açıklandı! Genelkurmay Başkanı Güler'in görev süresi uzatıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın YAŞ kararlarını açıkladı. Alınan karara göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresi bir yıl uzatılırken, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları dahil 38 general ve amiral emekliye sevk edildi. 16 general ve amiral de bir üst rütbeye yükseltildi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

Toplantı sonrası alınan kararları Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı.

İşte Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları...

"16 general amiral ve amiral üst rütbeye yükselmiştir. 40 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır. 38 general ve amiral kadrosuzluk sebebiyle emekliye sevk edilmiştir."

"Orgeneral Yaşar Güler'in yaş haddi ve görev süresi bir yıl uzatıldı. Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları emekliye sevk edildiğinden Org. Atilla Gülhan Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atanmıştır. Listenin tamamı Cumhurbaşkanlığı web sitesinde yayınlanacak."

Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Deniz Kuvvetleri Komutanlığına, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan Hava Kuvvetleri Komutanlığına atandı.

SAHA TECRÜBESİNE DİKKAT EDİLECEK

Yer değiştirmerle tayinlerde, Irak ve Suriye'deki operasyonların yanı sıra Libya'daki gelişmeler ile bölgede görev yapan komutanların kazandığı saha tecrübesi öncelikli olarak dikkate alınacak. Bölgesel gelişmeler nedeniyle Doğu Akdeniz ve Karadeniz'i kapsayan Kuzey/Güney deniz saha komutanları ön plana çıkacak. Askeri personelin bir yıl boyunca gerçekleştirdiği bütün faaliyetler gündeme gelecek.

Güncellenme Tarihi : 4.8.2022 18:57

İLGİLİ HABERLER