Gündem
  • 30.11.2011 14:16

'YASA DEĞİŞİKLİĞİYLE TAHLİYE, ONLAR İÇİN ONURLU BİR İŞ OLMAYACAK'

Futbolda şike yasasıyla ilgili çıkacak olan yeni yasa Cumhurbaşkanı'nın imzasını beklerken konu ile ilgili Abdullah Gül rahatsızlığını dile getirmişti.

MURAT HOROZ İSTANBUL (İHA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şike yasasına ilişkin, "Açıkçası bu yasa ile ilgili rahatsızlığım var. Çünkü altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi" sözlerinin kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Böyle bir yasa değişikliğiyle tahliye, onlar için onurlu bir iş olmayacak" dedi.
Conrad Otel'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arınç, Cumhurbaşkanı Gül'ün şike yasasına ilişkin, "Açıkçası bu yasa ile ilgili rahatsızlığım var. Çünkü altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi" yorumunu basın mensuplarından öğrendi. Arınç, çok mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Çünkü, bu konuda sanıyorum Manisa'da bulunduğum bir sırada böyle bir soru sorulmuştu. Ben de hepinizin bildiği cümlelerle böyle bir değişikliğin doğru olmadığını, kanunları uygulamak
için çıkardığımızı, böyle bir ihtiyacın kulüpler tarafından da yerinde görüldüğünü, mecliste büyük bir uzlaşma ile bu yasanın çıkarıldığını ifade etmiştim. Değiştirmenin yanlış olacağını söylemiştim, hükümetten böyle bir tasarı gelmeyecek diye ifade etmiştim. Kişiye özel bir yasa değişikliği anlamını taşıyan ve yürürlüğe girmesinden iki ay sonra değişiklik ifade eden kişilerin yanlış yaptığını ifade etmiştim" dedi.
Bülent Arınç, hükümetten böyle bir tasarı gelmediğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Dört siyasi partinin imzalarıyla kanun teklifi olarak geldi. Görüşmeler sırasında BDP imzasını geri çektiğini ifade etti. Üç partinin imzasıyla meclisten geçti ve yasalaşmak için cumhurbaşkanımızın onayını bekliyor. Bu hoş olmamıştır. Şık olmamıştır. Buna şu an tutuklu bulunan kişilerin de ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir yasa değişikliğiyle tahliye oldular, bu onlar için onurlu bir iş olmayacak. Yasalara da
yargıya da saygımız şunu gerektirir. Yargılama sonucunda aklanmış olmaları, çok daha onur kazandıracak."
Yasalarla oynanmaması gerektiğini anlatan Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Kamuoyunda bu konuda daha çok eleştiri olduğunu görüyorum ve bu eleştirilere hak veriyorum. Niçin AK Parti'den bir milletvekilinin imzası var derseniz, bunu her parti için söylemek gerekir. Böyle bir beraberlik son yıllarda çok görülmemiştir. Umarım bu beraberlikleri çok daha hayırlı, doğru konularda bir işbirliğine dönüşür. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu düşüncelerini öğrenmek beni mutlu etti."

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:49

İLGİLİ HABERLER