Dünya
  • 12.7.2012 19:59

Yaşlı Avrupa gençleşmek için her kapıyı çalıyor

        Yaşlı ve azalan nüfus sorununa çözüm bulmak için dini liderlerin kapısını çalan AB Komisyonu Başkanu Manuel Barroso, ekonomik krizin psikolojik ve sosyal etkilerini azalmak konusunda yapılması gerekenleri de sordu.

Ekonomik krizlerle boğuşan Avrupa Birliği yaşlanan nüfus sorunu ile de karşı karşıya. Birlik kurumlarının liderleri, yaşlanan nüfus sorununu farklı dinlerin temsilcileriyle buluştu.Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun aralarında bulunduğu yetkililer, üç semavi dinin yanısıra Hindu ve Bahai toplumlarının temsilcileri ile de görüştü.Görüşmede, ekonomik krizin sosyal tahribatının nasıl önleneceği ve kuşaklar arası dayanışmanın nasıl güçlendirileceği masaya yatırıldı.Barroso, nüfus yaşlanması, yüksek işsizlik oranları, kadınların istihdama yeterince katılamaması ve sosyal güvenlik kurumlarının iflas sınırına dayanmasının toplumdaki dayanışma duygusunu zedelediğini belirtti.Barroso, "Eğer bu şekilde devam edersek sadece rekabet gücümüzü değil dünyadaki ekonomik ve siyasi ağırlığımızı da riske atacağız " dedi.

Avrupa Birliği kurumlarının 2005'ten bu yana yöneticileri yılda en az bir kez dini liderlerle toplanarak gündemdeki konuları değerlendiriyor.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:46

İLGİLİ HABERLER