Yaşlı kadın 200 köylüsüne koronavirüs bulaştırdı

2 dk okuma
Yaşlı kadın 200 köylüsüne koronavirüs bulaştırdı

Hızlı Özet

Türkiye'nin süreci başından itibaren iyi yönettiğini, bu sayede daha can sıkıcı tablolarla karşı karşıya kalınmadığını vurgulayan Küçükdemirci, "Ancak süreç devam ediyor, insanlarda rehavet olmasını kesinlikle istemiyoruz" dedi.






SİNOP Atatürk Devlet Hastanesinde görev yapan Uzm. Dr. Ömer Küçükdemirci, eşinin vefatının ardından köylülerin evinde misafir ettiği kadının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını, ardından köyde 200'e yakın kişinin hastalığa yakalandığını belirtti.



SİNOP Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Kurulu sorumlusu da olan Uzm. Dr. Ömer Küçükdemirci, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı verilen mücadelenin sadece sağlıkçılar tarafından gösterilen gayretle başarıya ulaşamayacağını söyledi.



Türkiye'nin süreci başından itibaren iyi yönettiğini, bu sayede daha can sıkıcı tablolarla karşı karşıya kalınmadığını vurgulayan Küçükdemirci, "Ancak süreç devam ediyor, insanlarda rehavet olmasını kesinlikle istemiyoruz" dedi.



Virüsün genç-yaşlı ayrımı yapmadan pek çok insanı hayattan kopardığına dikkati çeken Küçükdemirci, Kovid-19'dan korunmanın en iyi yolunun hastalığa yakalanmamak olduğunu dile getirdi.



Yaşlı kadın 200 köylüsüne koronavirüs bulaştırdı



Küçükdemirci, salgın sürecinde dikkatsizlik ve iyi niyet dolayısıyla zaman zaman zor günler yaşandığını belirterek şöyle devam etti:



"Örneğin; Sinop'un bir köyünde bir teyzemizin eşi rahmetli oluyor. Çocukları İstanbul'dan cenazeye geliyor. Cenaze oluyor, helvalar yenilerek çocukları geri dönüyor. Sonra köyde bazı komşuları, kocası yeni öldü diye teyzemizi evinde ağırlamaya başlıyor. Bir süre sonra ateşi çıkan teyze hasta diye bu sefer köydeki herkes birer gece kendisi misafir etmeye başlıyor. Test sonucu pozitif olduğu anlaşılan teyzemiz 6 günde köyünde 41 haneye girip çıkmış. Teyzemiz nedeniyle o köyde 200'e yakın pozitif vakamız olmuştu. Maalesef kayıplar oldu, can sıkıcı hadiseler yaşandı."



İnsanların bu dönemde sosyal mesafeyi koruyarak sağlıkçılara en büyük yardımı yapabileceklerini işaret eden Küçükdemirci, "İnsanlarımız çok sıcakkanlı ve iyi niyetli. Yardımlaşmayı çok seviyoruz ama şu dönem büyüklerimizin, çocuklarımızın ve kendimizin iyiliği için birbirimizden uzak durmamız gereken zamanlar. Yani bu süreç bitmedi, halen devam ediyor. İnsanlarda rehavet olsun istemiyoruz kesinlikle çünkü biz bu işin içindeyiz. Gördük, yaşadık, ölen hastalarımız oldu. Kurtulan ancak merdiven, yokuş çıkarken nefes nefese kalan hastalarımız var" diye konuştu.




Bu haber 998 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

At ve eşek eti tespit edildi! İşte dev ifşa listesi!
Gündem

At ve eşek eti tespit edildi! İşte dev ifşa listesi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu uyarınca halk sağlığını tehlikeye düşüren ve taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaların listesini kamuoyuna duyurdu. 30 Temmuz 2026 tarihli güncel listede, Türkiye'nin dört bir yanından tanınmış yerel işletmelerin ve ürünlerin karıştığı vahim ihlaller yer alıyor.

Habervitrini13929 Görüntüleme
İstanbul Boğazı çift yönlü trafiğe kapatıldı!
Gündem

İstanbul Boğazı çift yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Boğazı Kanlıca açıklarında makine arızası nedeniyle sürüklenen, 22 bin ton demir cevheri yüklü 154 metrelik yük gemisi, Kıyı Emniyeti ekiplerince Ahırkapı demir sahasına çekildi. Kurtarma operasyonu nedeniyle çift yönlü trafiğe kapatılan İstanbul Boğazı, çalışmaların tamamlanmasının ardından yeniden gemi geçişlerine açıldı.

Habervitrini13670 Görüntüleme
Erdoğan'a özel koreografi yaptılar: Detaylar dikkat çekti
Gündem

Erdoğan'a özel koreografi yaptılar: Detaylar dikkat çekti

Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yaz Okulları Finali programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan için özel koreografi hazırlandı. Koreografide yer alan detaylar dikkat çekti.

Habervitrini12653 Görüntüleme
Erdoğan: Gençleri üç beş kendini bilmeze yedirmeyiz!
Gündem

Erdoğan: Gençleri üç beş kendini bilmeze yedirmeyiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Yaz Okulları Finali’nde gençlere seslendi. Türkiye’nin aydınlık yarınlarını “üç beş kendini bilmeze” yem etmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, gençleri ülkenin en büyük güç kaynağı olduğunu dile getirdi.

Habervitrini14054 Görüntüleme