Asayiş
  • 30.10.2008 09:12

YAŞLI KADINA GASPÇI DEHŞETİ

İZMİR'in Altındağ semtinde kimliği belirsiz kişi yada kişiler, yalnız olduğu sırada evine girdikleri 77 yaşındaki Fadime Zeliha Solak'ı bayıltıp, ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra, içerisinde yaklaşık 7 bin YTL'lik altın, 6 bin YTL, 1000 Euro ve 900 doların bulunduğu kasayı alarak kaçtı. Yaşlı kadını baygın halde bulan yakınlarının ihbarıyla harekete geçen polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Olay, dün saat 16.30 sıralarında 4517 sokak 3 numaradaki evde meydana geldi. Yakınları, ziyaret için geldikleri evde Fadime Solak'ı baygın halde ve elleriyle ayaklarını bağlı olarak bulup, çözdükten sonra polise haber verdi. İhbar üzerine hareket geçen polis, çevresinde güvenlik önlemi aldığı iki katlı evde inceleme başlattı.
KASAYI GÖTÜRMÜŞLER Polisin araştırmasında, gaspçıların girdikleri evde yalnız olduğu sırada yaşlı kadını bayıltıp ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra etkisiz hale getirdiği anlaşıldı. Daha sonra odada gizlenmiş olan ve içerisinde yaklaşık 7 bin YTL değerinde altın, 6 bin YTL, 1000 Euro ve 900 dolar bulunduğu belirtilen kasanın çalındığı saptandı. Bazı görgü tanıkları da bir otomobili bu sokaktan ayrılırken gördüklerini, ancak içerisindekilerin eşkallerini alamadıklarını söyledi.
TANIDIK MI
Rahatsızlıklarından dolayı konuşma güçlüğü çeken yaşlı kadından bilgi almaya çalışan polis ekipleri, Solak'ın yakınlarını ve para alışverişi yaptığını belirledikleri kişileri de araştırmaya başladı. Solak'tan borç alan bazı vatandaşların da ifadesine başvuruldu.
Gasp iddiasının gerçek olup olmadığından, yakınlarının yapmış olabileceği ihtimaline kadar tüm olasılıklar üzerinde duran polisin araştırmasının devam ettiği bildirildi. Bu arada, Fadime Zeliha Solak'ın gasp edildiği belirtilen miktarda para ve altının olduğunu bilmeyen komşuları şaşkınlık yaşadı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:50

İLGİLİ HABERLER