Asayiş
  • 22.10.2008 14:41

YAŞLI KONUK EVİNDE DAYAK İDDİASI

BURSA'da Kızılay Konukevi'nde bakılan 91 yaşındaki Hatice Yıldırım ile 77 yaşındaki Sabriye Kumlu'yu dövdüğü öne sürülen bakıcı 57 yaşındaki Ş.S. şikayet üzerine gözaltına alındı. İki kadının vücudunda morluklar tespit edildi.
Merkez Osmangazi İlçesi Kükürtlü Mahallesi'nde Kızılay tarafından, hayırsever ailelerin bağışladığı konutlarda kalan Hatice Yıldırım ve Sabriye Kumlu'ya, 10 gün önce işten ayrılan bakıcıları Ş.S.'nin kötü muamele yaptığının polise bildirilmesi sonucu ortaya çıktı. Aynı sitede kalan ailelerin yaptığı şikayet sonucu yaşlı kadınlar tedavi için Kızılay Tıp Merkezi'ne getirilirken, Ş.S. gözaltına alındı. Ş.S.'nin dövdüğü öne sürülen Hatice Yıldırım'ın vücudunda doktor raporuyla çok sayıda morluk ve çürük olduğu belirlendi. Tanık olarak ifadesi alınan yaşlı kadınların yeni bakıcısı Rabia Doğan ise, “İşe başladım ve Ş.S. bana yapmam gerekenleri öğretiyordu. Onun zavallı insanlara yaptıklarını görünce çok üzülüyordum. Azarlaması beni kahrediyordu. Hatice ve Sabriye teyze tuvalete gitmesin diye onlara vermesi gereken yemeği yedirmiyordu. Ş.S. evden ayrılınca karınlarını ben doyuruyordum” dedi.
Kızılay yetkilileri iddiaların abartıldığını, yaşlı kadınların sürekli doktor kontrolünden geçirildiğini, aynı apartmanda kalan ve mahkemelik oldukları diğer site sakinlerinin yaşlılardan rahatsız olduğu için asılsız şikayette bulunduklarını savundu. İddialarla ilgili soruşturmaya başlandı. Gözaltına alınan ve suçunu kabul etmeyen Ş.S. hakkında, ‘Darp' ve ‘Görevi kötüye kullanmak' suçlarından soruşturma sürdürülüyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER