Asayiş
  • 16.6.2021 12:50

Yavru kedileri yiyen kişi kıskıvrak yakalandı!

Olay, Küçükçekmece, Gültepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, mahalle esnafının beslediği 5 yavru kedi geçtiğimiz gün ortadan kayboldu. Dükkan sahipleri yavruların ne olduğunu birbirine sorunca, bazı izlere ulaşıldı.

İddiaya göre yabancı uyruklu D.M. isimli bir kişi yavru kedileri alarak bir binanın çatı katındaki evine götürdü. O anlara şahit olan komşusu ise, yavru kedileri arayan esnaflara durumu anlattı.

Son Dakika Haberler ve Son Gelişmeler - Güncel haberler

FIRINA BAKTIRMADI

İddiaya göre, yavru kedilerin durumunu öğrenmek isteyen 3 esnaf ve D.M.’nin komşusu şüphelinin kapısını çaldı. Kediye ne olduğunu soran 4 kişi “Bilmiyorum” yanıtıyla karştı. Ağır kokular gelen eve giren esnaf bir şey bulamadı. Fırına bakmak istediklerinde ise D.M. buna müsaade etmedi.

ANNE KEDİYİ EVE GÖTÜRDÜLER

Yavru kedilerin annesini sokakta gezindiğini gören esnaf, bir kez daha şüphelinin kapısını çaldı. İddiaya göre, anne kedi, şüphelinin evine girer girmez fırına yöneldi. Ancak, şüpheli, kediyi dışarı çıkardı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Yaşanan olay karşısında, şüphelinin kediyi pişirdiğini düşünen bir esnaf, polise ve HAYKONFED'e (Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu) bildirdi. İstanbul Çevre Doğa ve Hayvan Polisi adrese sevk edildi. Şüphelinin evinde yapılan aramada ağır kokular duyulurken, yavrulardan bir iz bulunamadı. Şüpheli sorgulandığında ise gerçek ortaya çıktı.

İddiaya göre, D.M. iddiaları kabul ederek suçunu itiraf etti. Kedileri fırında pişirerek yediğini söyledi.

SINIR DIŞI EDİLECEK

Hakkında her bir kedi için 2 bin 75 lira; toplamda 10 bin 375 lira para cezası kesilen şüpheli için olay yerine giden HAYKONFED üyeleri sosyal medyada sınır dışı edilsin kampanyası başlattı. Şüphelinin emniyetteki işlemlerin ardından İl Göç İdaresine gönderildiği öğrenildi. Şüphelinin sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 16.6.2021 00:02

İLGİLİ HABERLER