Yaşam
  • 29.4.2007 10:26

YAZ GELDİ MOBİLYACILARIN YÜZÜ GÜLDÜ

Yaz aylarında evlenmelerin artması sonucu büyük bir canlılık yaşayan mobilya sektörü, kolları sıvadı. Koleksiyonlarını artıran mobilyacılar, dünya evine girecek çiftler için yeni modeller geliştirdi.

Alfemo Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu, yaptığı açıklamada, mayıs ayıyla birlikte evlenmelerin artmasının sektördeki satışları canlandırdığını söyledi.

Bu dönemde başlayan canlılığın ekim-kasım ayına kadar devam ettiğini belirten Davulcuoğlu, hazırladıkları yeni model ve dekorasyonlarda evlenecek çiftlere en uygun şekilde ürünler geliştirdiklerini kaydetti.

Davulcuoğlu, firma olarak 2007'de koleksiyonlarını yüzde 50 artırarak yeni modeller geliştirdiklerini ifade ederek, ''Opsiyonelliği yani isteğe bağlı ürünleri ön plana çıkarttık. Yeni koleksiyonları tüketiciye uygun fiyatlarla satıyoruz'' dedi.

Mobilya sektörünün büyüklüğünün 6 milyar dolara ulaştığını ve her yıl yüzde 30 oranında büyüdüğünü anımsatan Davulcuoğlu, yapılan ihracatın da her geçen yıl arttığını vurguladı. Geçen yıl sektörün 820 milyon dolar tutarında ihracat yaptığını anlatan Davulcuoğlu, ''Bu yıl 1 milyar dolar ihracat rakamını yakalamayı hedefliyoruz'' dedi.

Davulcuoğlu, sektörde yaşanan en büyük sorunun istihdam üzerindeki yükler olduğunu, bunun yanı sıra yüksek KDV oranlarının da sıkıntı yarattığını, kayıt dışılığın önlenmesi için KDV oranlarının aşağıya çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Firma olarak, 58 ülkeye ihracat yaptıklarını ve yıllık cirolarının yüzde 15'ini ihraç ettiklerini anlatan Davulcuoğlu, hedeflerinin bu rakamı yüzde 30'lara çıkarmak olduğunu ifade etti.

Davulcuoğlu, yurt dışında 30, yurt için de ise 270 mağazalarının bulunduğunu, hedeflerinin 2010 yılına kadar yurt dışındaki mağaza sayılarını 150'ye, yurt içindeki mağaza sayılarını ise 450'ye çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER