Yaşam
  • 31.5.2006 10:35

YAZA GÜZEL HABER

ANKARA - Hava sıcaklıklarının son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine rağmen, yaz aylarında sıcaklıkların mevsim normallerinde olacağı bildirildi.
     AA muhabirinin, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yurt genelinde mayıs ayının son günlerinde görülen sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.
     Sıcaklık değerleri, son yılların ekstrem değerleri olmasa bile mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde bulunuyor.
     Bu durum, normal günlük sıcaklık değişimleri olarak değerlendirilirken, aynı zamanda küresel ölçekte yaşanan değişimlerle ilişkilendiriliyor.
     Öte yandan, mevsimsel tahmin verilerinin analizi ışığında, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz havzasında gelecek 3 ayda basınç değerlerinin uzun yıllar ortalamalarının 2 milibar (mb) üzerinde olacağı bildirildi.
     Yer seviyesi sıcaklıkları ise genel olarak mevsim normalleri civarında gerçekleşecek.
     Meteorolojik değerlendirmelere göre, yaz aylarında Karadeniz kıyılarında sıcaklıklar, uzun yıllar ortalamalarının 1-2 derece altında, Akdeniz sahillerinde de ortalamaların 1-2 derece üzerinde olacak.
     Yetkililer, mevsimsel tahmin bilgilerinin, kısa ve orta vadeli tahminlerden tutarlılık ve bilgilerin genelliği bakımından farklılık gösterdiğine dikkati çektiler.
     Bu tür tahminlerin gerçekleşme oranlarının günlük ve haftalık tahminlere göre daha az olduğunu vurgulayan yetkililer, mevsimsel tahminlerle gündelik yaşam faaliyetlerinden ziyade, uzun vadeli planlamalar konusunda sektörlere görüş açısı vermeyi amaçladıklarını kaydettiler. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER