Gündem
  • 30.10.2016 03:08

Yazar Kutlu, hattat Özgören ve Şen’e büyük onur

2016 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülleri’ne yazar Mustafa Kutlu, Prof. Dr. Kemal Haşim Karpat, Halk Müziği Sanatçısı Erol Parlak, sinema oyuncusu Şener Şen, hat ustası Feridun Özgören ile tarihçi ve ressam Süheyl Ünver layık görüldü

Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin bu yılki sahipleri belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla, 2016 yılında Mustafa Kutlu, Prof. Dr. Kemal Haşim Karpat, Erol Parlak, Şener Şen, Feridun Özgören ve Süheyl Ünver'e ödül verilmesi uygun görüldü. Hizmet ve eserleri ile Türk kültür ve sanat hayatına önemli katkılarda bulunan, Türkiye'nin kültür ve sanatının yücelmesi için çalışan, özgün eserleri veya hizmetleriyle üstün kabiliyet gösteren Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişi veya kurumlara, Devlet adına onurlandırmak ve özendirmek amacıyla verilen ödüle layık görülenler şöyle:

ÖDÜL TÖRENİ KÜLLİYE'DE YAPILACAK
Türk toplumun öz değerlerini savunan; toplumla sağlam köprüler kurarak Türkiye toprak+larının hikayesini kaleme alan Mustafa Kutlu. Bilimsel araştırmaları ile tarih yazımında ve sosyal analizde çığır açarak birçok konuya ışık tutan Prof. Dr. Kemal Haşim Karpat. Şelpe tekniğini sistemleştirerek el ile bağlama çalma geleneğini modern dönemde temsil eden Erol Parlak. Türk sinemasında tip oyunculuğunu aşıp canlandırdığı farklı karakterlerle ve kendine has yeteneği ve özgün performansı ile beyazperdeye unutulmaz bir öneme sahip Şener Şen. Geleneksel ebru sanatını günümüzde ve özellikle Batı dünyasında kendine özgü ebat ve yorumlarla icra eden Feridun Özgören. Türk kültürünün bu bereketli topraklardaki bekasına sönmeyen bir inanç ve azimle bağlanarak şiirlerinde, tezhip ve sulu boya resimlerinde, bilim ve sanat eserlerine bunu aksettirerek Türk milletine ve dünyaya armağan eden Süheyl Ünver. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni daha sonra ilan edilecek bir tarihte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek.

Güncellenme Tarihi : 30.10.2016 03:10

İLGİLİ HABERLER