Gündem
  • 18.3.2009 00:48

YAZICIOĞLU: "ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ DESTEKLİYORUZ"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti tarafından ortaya atılan anayasa değişikliğini destekleyeceklerini söyledi. Yazıcıoğlu, Sivas'ta BBP ile AK Parti'nin başa baş bir mücadele sergilediğini ifade etti.

Yazıcıoğlu, Ankara'da bulunan televizyon, gazete ve ajansların Ankara temsilcileriyle birlikte öğle yemeğinde bir araya geldi. Aktif Metropolitan Otel'de verilen yemekte BBP İstanbul Belediye Başkan Adayı Cevdet Tellioğlu ve ekibi tarafından hazırlanan Büyük Aile Projesi ile partinin hazırladığı Güvenlik-Özgürlük-Refah (G.Ö.R.) projesinin tanıtımı yapıldı. Bu arada Başkan Yazıcıoğlu'nun yer aldığı Deniz Yıldızı Klibi yayınlandı.

Daha sonra kürsüye gelen Yazıcıoğlu, gittiği her yerde vatandaşların, güvenli, huzurlu, çalışan, üreten, adaletli, mutlu, hak ve hukuka saygı gösterilen bir Türkiye istediğini söyledi. Siyasi partilerin insanları meydanlara toplayarak adeta horoz dövüşü başlattıklarını savunan Yazıcıoğlu, bir taraftan diğer tarafa gagalarıyla birbirlerini gagaladıklarını, tüylerini yoldurduklarını ve bu durumdan mutlu olduklarını ifade etti.

Mitinglerde partilerin yolsuzluk iddialarının, dosyalarının havada dolaştığını söyleyen Yazıcıoğlu, meydanlarda üretmek, fikir ve projelerin değil, sadece çatışma ve kavga olduğunu savunarak, "BBP bu kavgaların arasından bir kardelen gibi ortaya çıkacaktır. Biz fikir odaklı hamle yapmak istiyoruz. Tabanda dip dalga gibi geliyoruz. Bir bir partililerle görüşerek ikna ediyoruz. Bölgelerdeki insanlar dertlerini anlatacak birilerini bekliyorlar. Çiftçi, esnaf ve çalışan sıkıntılı" dedi.

Bu arada gazetecilerin partisinin Sivas ilinde nasıl bir başarı elde edeceği yönündeki sorularını cevaplandıran Yazıcıoğlu, "BBP'nin bütün illerde İl Genel Meclisi'ne aday göstermiştir. Bazı bölgelerde ekonomik sıkıntılardan dolayı aday gösterilmemiştir. Bu bölgelerde ise tamamen BBP'li seçmenlerimiz kendileri karar vereceklerdir. Hangi adayı yakın görürlerse onlara oy verecektir. Sivas'ta son günlerde adayımız, AK Parti adayı ile başa baş bir mücadele vermektedir. Sivas'ta BBP ile AK Parti başa baş gitmektedir. Sivas'ı alacağımıza inanıyorum. Çünkü daha önceleri Sivas'ta 42 bin oy alan bir partiyiz. Seçimleri ise 40-41 bin oy alan parti kazanır" diye konuştu.

Son günlerde AK Parti tarafından ortaya atılan anayasa değişikliğiyle ilgili ise Yazıcoğlu, "Bu değişikliği destekliyoruz. 367 milletvekili olan AK Parti'nin bugüne kadar sivil bir anayasa çıkarmaması ve dokunulmazlıkları bile kaldırmaması olumsuz bir adımdı. Bunu bir büyük eksiklik ve zafiyet olarak görüyoruz. Şimdi böyle bir değişiklik yapmaları akıllarına geliyorsa, bu bizim için büyük bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra Yazıcıoğlu, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevdet Tellioğlu'nu, Çankaya Belediye Başkan Adayı Cengiz Güler'i, Altındağ Belediye Başkanı Adayı Durmuş Ali Öz'ü ve Keçiören Belediye Başkan Adayı Üzeyir Tunç'u basına tanıttı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:05

İLGİLİ HABERLER