Gündem
  • 30.4.2006 18:00

YAZICIOĞLU, BBP GENEL BAŞKANLIĞI'NA YENİDEN SEÇİLDİ

ANKARA - Muhsin Yazıcıoğlu, BBP genel başkanlığına yeniden seçildi.
     Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen BBP 6. Olağan Büyük Kongresinde, Genel Başkan Yazıcıoğlu'nun konuşmasının ardından faaliyet raporu ile mali raporlar okunarak ibra edildi. Daha sonra parti tüzüğüne ilişkin değişiklikler delegelerin onayına sunuldu.
     Parti tüzüğünde yapılan değişikliklerle, genel başkan yardımcılığı görevleri 13'ten 10'a düşürüldü. Genel Sekreter ve Genel Muhasip görevleri de yeniden tanımlandı. İl ve ilçe kurultay toplantılarına ilişkin tüzük değişiklikleri de kabul edildi.
     Tüzük tadilatının ardından Genel Başkan, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelikleri için seçimlere geçildi.
     Kayıtlı 1032 delegeden 807'sinin katıldığı seçimde, 798 delegenin oyunu alan Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanlığı'na yeniden seçildi. MKYK'nın 80 ve MDK'nın da 9 üyeliği için seçimlere giren tek liste de kabul edildi.
     Yazıcıoğlu, seçimin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, ''Anadolu'da gittikleri her yerde sevgi seliyle karşılandıklarını, ancak seçimlerde netice alamadıklarını'' söyleyenler olduğunu ifade ederek, ''Ama bazen elinize iktidarı verirler. O iktidarı hak etmemişseniz, o zaman başarı zannettiğiniz, asıl başarısızlıktır'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:27

İLGİLİ HABERLER