Gündem
  • 16.10.2008 00:14

YAZICIOĞLU: 'DTP MİLLETVEKİLLERİ DE SORGULANMALI!..'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Aktütün şehidinin evine yaptığı ziyarette, DTP milletvekillerinin de sorgulanmasını istedi.
Partili yöneticilerle Aktütün şehitlerinden Sivaslı Uzman Çavuş Bahattin Erturhan'ın babası Mehmet Erturhan'ı evlerinde ziyaret eden Yazıcıoğlu, herkesin terörün bitirilmesini istediğini belirterek, "Ve milletimiz sadece şehit cenazeleri arkasından söylenen beylik sözler değil, bu melaneti kökünden kazıyacak, bu hainlere hak ettiği cezayı verecek, haddini bildirecek ve terörü doğduğu yerinde gömecek bir kararlılık bekliyor; hem teröristlere karşı hem de teröre karşı sürdürülebilir, etkin ve kararlı bir mücadele bekliyor" dedi.
"TERÖRİSTLERE DESTEK OLAN DA ONLARDANDIR"
Türk topraklarına girerek karakol basan, mayın döşeyen teröristlere destek olanlara da terörist muamelesi yapılması gerektiğine vurgu yapan Yazıcıoğlu, şunları kaydetti: "Teröristle mücadele etmek için teröristin mantığını iyi anlayarak onların mücadele yöntemlerini iyi kavramalıyız. Lojistik desteği nereden buluyorlar, bu silahları kimden alıyorlar, bu mayınları kim üretiyor ve bize kadar ulaştırıyor? Bunların hepsini tespit edecek istihbarat gücü istiyoruz. Bu istihbaratı tespit ettikten sonra benim vatanımın topraklarını ihlal edenlere, karakolları basanlara, vatan topraklarını mayın tarlasına çevirenlere, bu millete 24 yıldır kan kusturanlara ve bu alçaklara kim destek oluyorsa, mayınları üretenler, silahları verenler, para verenler, onların ticaretine göz yumanlar, bankada onların paralarını saklayanlar kimlerse, bunlara da terörist muamelesi yapmamız lazım. O da terörist çünkü. Teröre destek olanlar da teröristtir. Bunu bu kararlılıkla yürütmek ve bütün lojistik bağlarını keserek terör örgütünü de
neredeyse orada imha etmek lazım."
Terörle mücadele konusunda mobil birlikler oluşturulması isteğini yenileyen Yazıcıoğlu, "Terör hiçbir insan hakkı tanımadan sadece vuruyor. Elbette ben hukukumla onu almalıyım ama hukukumla mütekabiliyetini yapmalıyım. Mütekabiliyet olmalıdır. Bu mütekabiliyeti uygulamazsanız o zaman terör bugün olduğu gibi cesaretlenir. Bunun için mobil güçler kurmak lazım. Sınırda mobil karakollar oluşturmak lazım. Her an, her yerde, her şekilde bulunabileceğimizi göstermemiz lazım. İz takibini iyi yapmamız lazım. Ve
bunlarla topyekün bir mücadele yapmamız lazım. Bunu yapmadığımız sürece Amerika'ya güvenerek, Barzani'ye güvenerek terörle mücadele edemezsiniz. Kedinin önüne ciğer koyamazsınız. Zaten bunlar yıllarca başımıza bunları bela ettiler" diye konuştu.
Terörle mücadele ederken, onları yönetenlerle de mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Yazıcıoğlu, "Biz gölgelerle mücadele ediyoruz. Aslıyla değil. PKK kim ki, ne ki? Asıl onların arkasındakilerdir. Bu arkasındakileri devlet tespit etmek zorunda. Ve ona karşı da tedbir almak zorunda" şeklinde konuştu.
BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, DTP milletvekillerinin de sorgulanmasını isteyerek, "Devletin bölünmez bütünlüğü için yemin edip şimdi dağdaki eşkıyaya, 'eşkıya' diyemeyenler de bir sorgudan geçirilmelidir. Yani böyle dağdaki vuracak, Meclis'teki övecek. Bu garabete de son vermek lazım" ifadelerini kullandı.
Yazıcıoğlu'nun basın mensuplarının çıkmasının ardından Şehit Uzman Çavuş Bahattin Erturhan ve silah arkadaşlarının ruhu için Kur'an okuduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:21

İLGİLİ HABERLER