Medya
  • 29.3.2009 17:36

YAZICIOĞLU İÇİN 'AÇIK ÇEK' TEKLİFİ

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterine ilk ulaşan ekipte Cuma Gök, televizyon kanallarından birinin kendisine 'açık çek' önerdiğini açıkladı.

Elim bir kazayla yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterine ilk ulaşan ekip hala şokta. Türkiye'nin arkasından gözyaşı döktüğü 'Alperen'i aramak için 17 kişiyle yola koyulan Cuma Gök, enkazı ilk gördüklerinde heyecanla koşuşturduklarını ve tekbir getirdiklerini söylüyor. Enkaz yerinde iki ceset gördüğünü söyleyen Gök, "Yazıcıoğlu'nu görseydim o dağdan inemezdim." diyor.

Türkiye'nin merakla beklediği haberi önce Jandarma 156'ya ardından Kahramanmaraş 112'ye bildiren ekibin başındaki Cuma Gök, hüzün ve panik dolu anları CİHAN'a anlattı. Muhtarlık için yarıştığı saatlerde bile 2 bin 500 rakımlı tepede yaşadığı anların izlerini üzerinden atamayan Gök, "Ben iki tanesini gördüm. Yanaşamadım. Başkanı o halde görseydim dayanamazdım. İki kişiyi gördüm. İki kişi helikopterin altındaydı." diyor. Enkazı bulunca herkesin koşturduğunu tekbir getirdiğini kaydeden Gök, "Ben ikisini gördüm. O insanları öyle görünce bakamadım. Hala şuurum yerinde değil." şeklinde konuşuyor.

Cesedin birinin üzerinin karla kaplı olduğunu vurgulayan Gök, helikopterin sadece kuyruk kısmının sağlam olduğunu diğer yerleri dağa çarptığı için dağılmış vaziyette etrafa saçıldığını ifade ediyor. Gök, "Yazıcıoğlu'nu görseydim inemezdim. Çok üzüldük. Bu ülke devlet adamını kaybetti. Mekanı cennet olsun." diyor.

'KAZA ÜZERİNDEN DEVLETİMİZİ YIPRATMAK İSTİYORLAR'
Cuma Gök, Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının yaşamını yitirdiği kaza üzerinden devleti yıpratmak isteyenleri de sert dille eleştiriyor. "Başbakanımız, İçişleri bakanımız, Emniyet Genel Müdürümüz buradaydı. Hepsiyle görüştük bize güven verdiler. Rahatladık. Allah razı olsun. Asker, sivil ekipler de bulmak istedi ama elinde olan bir şey değil. Arazi çok zor. Biz bölgeyi bildiğimiz için aradık Allah bize nasip etti." diyen Gök, buna rağmen olumsuz haberler yayınlanmasından dert yanıyor.

Gök, Kahramanmaraş dağlarında yaşanan habercilik hırsını şöyle anlatıyor: "Devletimizi dış güçlere karşı yıpratmak isteyen insanlar geliyor. Dünya medyası peşinde buradaki arkadaşların. Biz devletine milletine canını feda insanlarız. Bu tür şeylerden kaçıyoruz."

'BİR TELEVİZYON AÇIK ÇEK ÖNERDİ'
3 metre kar içinde dağa 17 kişilik ekiple çıktıklarını bunların 5'inin Çevrepınar'dan 11'inin ise Döngel'den olduğunu kaydediyor. Göksun'dan bir arkadaşı bulunduğunu dile getiren Gök, "Ben milli güreşçiyim. Güreşi bırakınca kilom arttı. Ama ona rağmen o dağlarda kar içinde gezdik." bilgisini veriyor. Bunu 'Muhsin Başkan' için yaptıklarını söyleyen Gök, ilginç bir ayrıntı veriyor: Televizyonlardan bir tanesi açık çek vereyim dedi. Biz Muhsin Yazıcıoğlu için çıktık. Biz para pul için adam satacak kişiler değiliz. Aç gezeriz ama çarla çakalla gezmeyiz."

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:42

İLGİLİ HABERLER