Gündem
  • 7.10.2006 16:25

YAZICIOĞLU : İRTİCA TARTIŞMALARI TÜRKİYE'Yİ LÜZUMSUZ YERE GERİYOR

BURHAN KARADUMAN
MALATYA - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Malatya ziyaretinde irtica tartışmaları ve gündeme ilişkin sorunları değerlendirdi.


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu, parti çalışmaları için gittiği Malatya'da parti il binasında basın toplantısı düzenledi. İrtica tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yazıcoğlu, "Son zamanlarda irtica tartışmaları var. Aslında bu tartışmalar gerçekten Türkiye'yi lüzumsuz yere geren tartışmalardır. Türkiye'de hiçbir zaman irticanın tarifi doğru yapılamamıştır. Anayasada, yasalarda irtica adı altında belirlenmiş bir irtica suçu gözükmemektedir.

Dolayısıyla kim hangi eylemi, kiminle, ne şekilde yaparsa irtica suçu işlemiş olur? Bugün Türkiye'de irtica adı altında yada tarif edilen, söylenen irticai hedefleri gerçekleştirmek üzere hangi örgütler vardır? Bunlar nasıl örgütlenmişlerdir? Nerde suç işlerler? Bunlar belli değildir. Ama Türkiye'de irtica kavramı ve söylemiyle fırtına kopartılmaktadır. Bunu doğru bulmuyorum" dedi.


ABD'nin Ankara Büyükelçisi'ne de tepki gösteren Yazıcıoğlu, "ABD Büyükelçisi'nin Türkiye siyasetiyle ilgili yorum yapma hakkı yoktur. Yabancı devlet adamlarının Türkiye'nin iç siyasetine karışma hakkı yoktur. Bu edepsizliği yaptığı takdirde böyle kimselerin derhal istenmeyen adam ilan edilerek, ABD'ye sepetlenmesi lazım" diye konuştu.


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmaların çok erken yapıldığını belirterek, "BBP olarak Cumhurbaşkanı'nın doğrudan halk tarafından seçilmesini savunuyoruz. 1993 yılında ilk defa BBP, Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi tezini öne sürmüş ve bu gerekçeyle dönemin liderlerini dolaşarak, 'Gelin 102. maddeyi değiştirelim, tek dereceli, iki turlu doğrudan halkın Cumhurbaşkanını seçmesini sağlayalım' demişizdir. Aynı görüşümüz devam ediyor. Biz Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.


Yazar Elif Şafak ile ilgili tartışmaları da değerlendiren Yazıcıoğlu, "Türkiye'de şehidin hakkı için bir tane Avrupa İnsan Hakları sözcüsü konuşmamıştır. Kolunu bacağını kaybetmiş, tekerlekli sandalyelere mahkum edilmiş binlerce vatan evladı var. Babasını, kocasını kaybetmiş binlerce şehit yakını var. Bunların hakkını hiç soran var mı? Ama bölücülük yaparsanız, Türk milletinin geçmişine, tarihine söverseniz, yurt dışında Nobel'e aday oluyorsunuz. Eşkıyalığı överseniz, kitaplarınız, romanlarınız Nobel'e aday gösteriliyor. Türkiye'de Nobel'e aday gösterilmiş yazarlar var. Yazdıklarına bakıldığında hepsi eşkıyalığı, asayişsizliği övüyor" ifadelerini kaydetti.


Yazıcıoğlu, terör örgütü PKK ile ilgili olarak ise "Devlet eşkıyayla pazarlık yapmaz, teslim alır. Devlet güvenliğini başka devletlere emanet etmez, güvenliği için başkalarından yardım dilenmez" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:41

İLGİLİ HABERLER