Gündem
  • 1.3.2009 00:27

YAZICIOĞLU:'VATANDAŞ İÇİN BÜTÇE YOK AMA SEÇİM GEZİLERİNE VAR!..'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partilere seçim yardımı yapıldığı halde kendilerine yardım yapılmamasına tepki göstererek, "Partilere seçim yardımı yapılıyor, bizler bundan yaralanamıyoruz" dedi. 

Yazıcıoğlu, partisinin belediye başkan adayı ve meclis üyelerini tanıtmak için Bilecik'e geldi. Partililer tarafından şehir girişinde karşılan Yazıcıoğlu, şehir içinde konvoyla tur attıktan sonra seçim bürosunun açılışını yaptı. 

Burada bir konuşma yapan Yazıcıoğlu, "Partilere seçim yardımı yapılıyor, bizler bundan yaralanamıyoruz. AK Parti 256 trilyon seçim yardımı alırken, biz hiçbir şekilde yardım almadık. Nasıl bir adalet, bu size soruyorum. 2 tane dükkan var stopaj, kira, işçilik,elektrik, su ödüyor. Diğer dükkan hiçbir şey ödemiyor, hepsini millete ödettiriyor. Ondan sonra bunlarla rekabet yapın. Adalet mülkün temelidir, temelde adalet yoksa mülk ayakta durmaz. Şehidimin çocuğuna burs yardımını artıralım dediğimizde, bütçemiz yetmez diyorlar. Gazilerimize biraz insanca yaşayacak para verelim dediğimizde, bütçemiz ancak bu kadar diyorlar. Asgari ücreti vergi dışı bırakalım diyorum, bütçe yetmez diyorlar. Çiftinin faizlerini silsek diyoruz, bütçemiz yetmez diyorlar. Onlar için bütçenin dengesi söz konusu oluyor da, seçimde bayrak yapmak, konvoy yapmak, başka şehirlerden adam taşıyarak miting yapmak, uydu kiralamak, balolar düzenlemek, büyük plazalar yapmak için partilere para verirken niye bütçe dengesi hesaba gelmiyor? Bunun adaleti var mı, bunun ahlakı var mı? Bunu neresi adalet?" diye konuştu. Yazıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ondan sonra bize maval okuyorlar. Baykal'la Bahçeli'ye soruyor, bize sorma gereğini duymuyor. Büyükleniyorlar, ama unutmayın ki her şeyden ve herkesten büyük Allah vardır. Hiç kimse gururlanmasın. Ben çoluk çocuğunun süt parasıyla mücadele eden bir partiyi idare ediyorum. Büyük sen değilsin. Büyük adalete uyandır, büyük hakkın yanında yer alandır, haksızlığa, adaletsizliğe rıza gösteren büyüklük yapamaz. Sandık önünüze boş geliyor, onları nasıl çıkartıysanız indirmeyi de becereceksiniz. Mutlaka bir yeniliğe ihtiyacı var Türkiye'nin. Kazanacağımız yerlerde belediye başkanı adayları koyduk".

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:43

İLGİLİ HABERLER