Gündem
  • 13.6.2014 13:18

Yazlıkçılara oy kullanma rehberi

Tatil dönemine denk gelen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ikametgahından ayrı bir yerde bulunacak olanlar nasıl oy kullanabilecek.

 

Yazlıkçılar için oy kullanma seçeneği iki aşamalı olarak gerçekleşiyor. Buna göre Köşk seçimleri için şu an yazlıkta olanlar ve şu an yazlıkta bulunmayanlar şunu yapacak:

ŞU AN YAZLIKTAYSANIZ

Nüfus kağıdıyla o yer "Nüfus Müdürlüğü'ne (Örneğin Bodrum, Çeşme, Bozcada) başvuruyorsunuz. Onlar bu değişikliği işliyorlar. Adrese dayalı seçmen listeleri, Seçmen Genel Müdürlüğü'nce ve 2-9 Temmuz arası ilan ediliyor. Bu arada itiraz etmezseniz liste kesinleşiyor. Onun için yazlıktaki muhtarlıklardan listede isminizin yer alıp almadığını araştırmanız gerekiyor. Tatil dönüşü ise aynı işlemleri tersten yaparak, ikametgahınızı asıl adresinize nakledebilirsiniz.

YAZLIĞA ŞU AN GİTMEMİŞSENİZ

Asıl ikametgahınızda bulunup, yazlığınıza gitmemişseniz: İnternetten Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü'ne giriyor ve formu dolduruyor ve yazlıktaki Nüfus Müdürlüğü'ne gönderiyorsunuz. Emin olmak için bu değişikliğin işlenip işlenmediğini kontrol edebilirsiniz.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:14

İLGİLİ HABERLER