Asayiş
  • 21.10.2005 00:20

YEDİGÖLLER'DE KAYBOLAN İSRAİLLİ 2 TURİST BULUNDU...

CANER GÜNGÖR
BOLU - Bolu'nun Yedigöller bölgesine 3 gün önce tatil için gelen ve şiddetli kar yağışının ardından kendilerinden haber alınamayan 2 İsrailli turist bulundu.


Alınan bilgiye göre, 10 gün önce İsrail'den Türkiye'ye gelen İsrailli çift, Bolu Yedigöller bölgesine tatil yapmak için geldi. Yedigöller bölgesinde kamp yaparak tatillerini geçiren İsrailli çift aniden bastıran kar yağışı sonrası ormanda mahsur kaldı. İsrailli çifti bulabilmek için Bolu İl Jandarma Komutanlığı ile Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesinde bulunan ormancılardan ekip oluşturuldu. Saatlerce süren aramanın ardından İsrailli çift ormanda mahsur kaldıkları yerden kurtarıldı. İsrailli çiftin 3 gün boyunca araçlarında ve bölgedeki yayla evlerinde konakladıkları belirlendi. Kapalı olan Yedigöller yolu greyderler ve dozerlerle açıldı. Açılan yoldan giden Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ile il jandarma ekipleri, araçları ormanda bulunan İsrailli çifti getirdi. Yedigöller Gürdek Toplu Koruma Şefliği'ne getirilen İsrailli Uzi ve Romit Paltı isimli çift, kurtarma çalışmasına katılan ekiplere teşekkür etti. Çift ayrıca kendilerinin bulunmasında büyük faktörü bulunan 'Dünya' isimli kurtarma köpeğini de sevdi. Kurtarmanın sevincini yaşayan çift birbirine sarıldı.


Türkiye'ye 10 gün önce tatile gelen İsrailli çift, Yedigöller bölgesine 3 gün önce tatil için geldiklerini belirterek, ''Biz Yedigöller'e geldiğimizde kar yoktu. Kar yağışı başlayınca aracımızla ormanda mahsur kaldık. Bizi merak ederek aramaya çıkan ormancılar sayesinde kurtarıldık. Bizi kurtarmak için gelen herkese teşekkür ediyoruz'' diye konuştu. 


Arama kurtarma ekipleri tarafından ormandan kurtarılan İsrailli turistler Bolu il jandarma ekiplerinin araçları ile kent merkezine götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER