Gündem
  • 5.8.2022 09:32

Yediiklim Yayınevi'nin FETÖ bağlantısı bulundu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener KPSS skandalının baş aktörü Yediiklim yayınevi'nin FETÖ ile bağlantısı olduğunu yazdı. Şener yayınevininin daha önce FETÖ'cü soruşturması geçirdiğini bildirdi. İşte o yazı

ÖSYM, KPSS ve FETÖ bağlantısı..

Nedim Şener
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı sorularından bazılarının, Yediiklim Yayınevi’nin soru kitapçıklarındakilerle aynı olması, “Hırsız içerdeyse kapı kilit tutmaz” sözünü tekrar hatırlattı.

YEDİİKLİM HAKKINDA İKİ FETÖ SORUŞTURMASI

YALNIZ FETÖ’cü bazı hesapların, bir anda Yediiklim Yayınevi’nin sahibi Münir Çelik’in AKP ve MHP’lilerle çekilmiş fotoğraflarını paylaşması, olay ortaya çıkar çıkmaz açılan soruşturmaya rağmen algı operasyonu yürütmesi dikkatlerden kaçmadı.

Münir Çelik’i biraz daha araştırınca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2018/207810 sayılı soruşturma kapsamında hakkında FETÖ/PDY Terör Örgütü üyeliğinden adli işlem yaptığı ve hakkında ‘Kovuşturmaya Yer Olmadığı’na dair karar verdiğini öğrendim. Çelik ifadesinde, 17/25 Aralık sürecinden önce 5.000 TL kadar kurban bağışı vererek FETÖ’ye maddi yardımda bulunduğunu, Yediiklim isimli şirketin Zaman gazetesine iki aboneliğinin olduğunu ancak daha sonra iptal ettirdiğini söylemiş.

Öte yandan, Yediiklim Eğitim Bilgisayar Yayıncılık Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın 2016/18019 sayılı soruşturma yürüttüğünü öğrendim. Ayrıca üzerinde durulan bir başka konu ise Yediiklim’in birçok alanda hazırladığı soru kitapçıklarında KHK ile ihraç edilmiş FETÖ’cü eğitimcilerin SGK kaydı olmadan görev yaptığı iddiası.

Yazının tamamı aşağıdaki linkte

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/osym-kpss-ve-feto-baglantisi-42112954
 

Güncellenme Tarihi : 5.8.2022 09:41

İLGİLİ HABERLER