Asayiş
  • 20.8.2009 08:49

YEĞENİNİN SEVGİLİSİNİ ÖLDÜRDÜ, ‘DELİYİM’ DEDİ

ADANA’da 5 ay önce 34 yaşındaki Serdal Omurca’yı, gizli ilişki yaşadığı yeğeni 22 yaşındaki Ç.A. ile evlenmediği için öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 36 yaşındaki Ümit Arıkan, ruh sağlığının yerinde olmadığını ileri sürdü.

1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkan Ümit Arıkan hakkında ömür boyu hapis cezası istendi. Duruşmaya, cinayete yardımcı olduğu öne sürülen ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan, Ç.A.'nın eşinden boşanmış annesi 38 yaşındaki Serpil Arıkan da katıldı. Cinayeti kabul eden tutuklu Ümit Arıkan, “Yeğenim ile ilişkiye girmiş. Evleneceğini söylemiş. Ben kendilerine ‘düğün yapın, tüm ev eşyalarınızı ben alacağım’ dedim. Ancak konuşmak için gittiğimizde, evliliğin olmayacağını söyleyince kendimi kaybettim” diye kendini savundu. Arıkan, daha önce Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü, ruh sağlığının yerinde olmadığını söyleyerek rapor verilmesini istedi. Serpil Arıkan da, suçsuz olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, Ümit Arıkan’ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi amacıyla 3 hafta Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde gözlem altında tutulması için duruşmayı erteledi.

‘EVLENECEĞİZ’ DEYİP İLİŞKİYE GİRDİ

Cinayetle sonuçlanan olay şöyle gerçekleşti: Aynı pastanede çalışan Serdal Omurca ile Ç.A. bir süre arkadaşlık yaptıktan sonra birbirlerine aşık oldu. İddiaya göre, Omurca, genç kızı evlenme vaadiyle kandırarak cinsel ilişkiye girdi. İki sevgili, bir süre Omurca’nın evinde birlikte yaşadılar. Ç.A. da, Omurca ile evlenmeye karar verdiklerini annesine anlattı. Anne Serpil Arıkan, kardeşi Ümit’i de yanına alarak 2 Mart’ta düğün tarihini belirlemek için Omurca’nın Ziyapaşa Mahallesi’ndeki evine gitti. Omurca evliliği kabul etmeyip, sevgilisi ve ailesini evden kovunca sinirlenen Ümit Arıkan, yanındaki tabancasını çıkartıp onu öldürdü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER