Gündem
  • 28.9.2011 12:09

YENİ ANAYASA İÇİN GÖRÜŞME TRAFİĞİ BAŞLADI

AK Parti heyeti Anayasa çalışmalarını görüşmek üzere MHP'nin kapısını çaldı. AK Parti'nin yeni Anayasa çalışmaları kapsamında Meclis'te grubu bulanan CHP ve MHP'ye randevu talep etmesinin ardından bugün ilk görüşme gerçekleşiyor. MHP Genel Merkezi'ne gelen AK Parti Heyeti, MHP heyeti ile görüş alışverişinde bulunacak.

AK Parti'nin heyetinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu bulunurken, MHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Faruk Bal, Prof. Dr. Münir Kutluata, Prof. Dr. Tunca Toskay, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve MHP Grup Başkanvekili Dr. Oktay Vural yer alıyor. AK Parti-MHP görüşmesinde, Anayasa çalışmalarına ilişkin bir 'ajanda' belirlenmeyecek. Daha çok Anayasa yapım sürecine ilişkin 'Yöntem'in ele alınması beklenen görüşmede, AK Parti'nin de MHP'nin de bir ön koşulu bulunmuyor.

AK Parti yarın da saat 11.00'de CHP heyetini ziyaret edecek fakat Meclis'te grubu bulunan ve randevu talebi gitmeyen BDP'nin durumu ise belirsizliğini koruyor. BDP'nin Meclis'te yemin etmemesinden dolayı Anayasa yapım sürecinde AK Parti tarafından muhatap alınmazken, BDP'nin Meclis açıldıktan sonra yemin etmesi halinde bu AK Parti tarafından ziyaret edilip edilmeyeceği de o zaman netlik kazanacak. AK Parti muhalefet partileriyle görüşmelerini gerçekleştirecek fakat, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise Anayasa yapım sürecinde inisiyatifin TBMM Başkanlığı'nda olduğunu ve bir Uzlaşma Komisyonu kurulacağını daha önce açıklamıştı. İktidar partisi ve muhalefet partileri arasındaki görüşmelerin ardından, Meclis'in açılmasıyla birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Meclis'te grubu bulunan partilere bir yazı göndererek, Uzlaşma Komisyonu'na üye göndermeleri çağrısında bulunacak. BDP'nin Meclis'te yemin etmesi halinde, Çiçek'in BDP'ye de Uzlaşma Komisyonu'na üye göndermesi için çağrıda bulunması bekleniyor.

İHA

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:40

İLGİLİ HABERLER