Bilim
  • 13.12.2021 11:41

Yeni Araba Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Yeni bir araba almadan önce dikkat etmeniz gereken birçok farklı ayrıntı bulunuyor. Hangi arabanın size daha uygun olduğu, kasko ve trafik sigortaları gibi detayları göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bunun için aceleci davranmadan adım adım ilerlemeniz büyük bir önem taşıyor.

 

Araç Özellikleri

 

Oturma düzeni, tasarımı ve boyutlarına göre birbirinden farklı araçlar görebilirsiniz. Bunlar arasında süper mini, MPV, küçük aile aracı ve büyük aile aracı gibi alternatifler bulabilirsiniz. Süper mini sınıfı olarak adlandırılan araçlar genellikle bekarlar ve çiftler tarafından tercih edilirken, çocuklu aileler genel olarak küçük aile ya da büyük aile araçlarını tercih ediyorlar. Kalabalık aileler ise MPV olarak nitelendirilen araçlara yöneliyor.

 

Yakıt ve vites türü de yeni bir araba alırken dikkate alınması gereken özellikler arasında bulunuyor. Dizel araçlar, benzinli olan araçlara göre şehir içerisinde daha az yakıt tüketebiliyor. Bu sebeple, uzun yolculuklar yapan ve yoğun araç kullanan kişiler için dizel araçların daha makul olduğu söyleniyor. Aynı şekilde manuel vitesli araçlar da otomatik olanlara göre biraz daha az yakıt tüketiyor. Fakat otomatik vitesli araçların da kendine göre avantajları olduğunu unutmamalısınız. Özellikleri belirlerken kullanım alışkanlıklarınızı ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız yeterli oluyor.

 

Araç Fiyatı ve Masrafları

 

Satın alabileceğiniz aracın özelliklerini belirlediyseniz araç için bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Aynı zamanda araba masraflarını da göz önünde bulundurmalısınız. Aracı düzenli olarak kullandığınız zaman en önemli gideriniz yakıt oluyor. Akaryakıt markalarının güncel kampanyalarını takip etmeniz bu noktada önem taşıyor.

 

Düzenli giderler arasında Motorlu Taşıtlar Vergisi bulunuyor. MTV tutarı araçların yaşı ve motor hacmine göre belirleniyor. İki eşit taksit şeklinde ocak ve temmuz aylarında ödemeler yapılıyor. MTV tutarları her yıl belirlenerek sizlere sunuluyor. Araç almak istediğiniz zaman kasko sigortası ve zorunlu trafik sigortası gibi giderler de ortaya çıkabiliyor. Bu tür giderler için Findeks seçeneklerine göz atarak bütçenizi planlayabilirsiniz. Böylelikle ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uyumlu olabilecek araçları satın almadan önce detaylı bir inceleme yapmış olursunuz.

Güncellenme Tarihi : 13.12.2021 11:41

İLGİLİ HABERLER