Dünya
  • 30.3.2007 17:15

YENİ BAŞBAKAN ALMAZ ATANBAYEV...

 Kırgızistan Parlamentosu dün istifa eden Başbakan Azim İsabekov'un yerine Almaz Atanbayev'in başbakan adaylığını onayladı.
Parlamentoda bugün yeni başbakan adayını sunan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev, "Ülkedeki durumu istikrara kavuşturmak için, muhalefet taleplerine uygun halkın güvendiği hükümeti kurmak için, Başbakan Azim İsabekov'un istifasını kabul ederek başbakan adaylığına Almaz Atanbayev'i sunuyorum" dedi.
Milletvekillerinin önünde bir konuşma yapan Almaz Atanbayev ise "hep beraber ülkeyi kurtarmak istediğini" belirterek "Ben bugün çok ağır bir karar aldım. Ülkede siyasi durum çok kötü. İktidar ile muhalefetin arası her geçen gün daha fazla açılıyor. Bu ülkeyi bölünmeye götürecek. Ben, iki tarafı birleştiren köprü olacağım" diye konuştu.
Soruların ardından 54 milletvekilinden 48 "evet" oyu alan Almaz Atanbayev resmen başbakan seçildi. Oylamanın ardından Atanbayev, milletvekilerine teşekkürlerini bildirerek, "İnşallah ülkemiz huzur içinde olacak. Sizin umutlarınızı gerçekleştireceğim" ifadelerini kullandı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:34

İLGİLİ HABERLER