Medya
  • 1.7.2019 22:40

Yeni basın kartları şok etti

Edinilen bilgilere göre, uzun zamandır dağıtılması beklenen “sarı” basın kartları, rengi değişmiş haliyle verilmeye başlandı.

Gazetecilerin uzun zamandır beklediği basın kartları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine dağıtıldı. Yeni basın kartları, önce yabancı basın mensuplarına ardından basın kuruluşlarının Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine verildi.

Diğer basın mensuplarına Haziran ayı içerisinde verilmesi beklenen basın kartlarının rengi de değişti. Turkuaz ve pembe rengin kullanıldığı yeni basın kartının rengi konusunda kimi eleştirilerin olduğu, buna karşın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’un, “Sorumluluk bende. Sarı renk gibi bu renk de kabul görecektir” dediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş ile birlikte basın kartını vermekle görevli olan Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve medya iletişim alanının düzenleyen bazı kurumlar oldukları haliyle kapatılarak, 10 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlanmıştı.

Eski basın kartının arka fonunda dünya silueti varken yeni basın kartında iletişim başkanlığı yazısı kullanılıyor.

Güncellenme Tarihi : 1.7.2019 22:47

İLGİLİ HABERLER