Gündem
  • 30.6.2010 15:50

YENİ BAŞKAN ESKİ BAŞKANIN EVİNİ MÜHÜRLEDİ

İZMİR - ''İhaleye fesat karıştırmak, imar kanuna muhalefet, rüşvet alıp vermek, görevi kötüye kullanmak, görevi ihmal etmek ve devleti zarara uğratmak'' suçlarından tutuklu bulunan eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran'ın evi, aynı partiye mensup yeni Belediye Başkanı Mustafa İnce yönetimi tarafından, imar kanuna uymadığı gerekçesiyle mühürlendi.
Mustafa İnce, yaptığı açıklamada, ilçedeki kaçak yapılarla ilgili çalışma yürüttüklerini ifade etti.
Güzelbahçe'deki Mithat Ünal Caddesi'nde kurulan 160 konutluk Akgün Sitesi'nde, ''balkon çıkması'', ''balkonun kapatılması'', ''sığınak ve depodaki değişiklikler'' gibi nedenlerle İmar Kanunu'na aykırılıklar tespit ettiklerini söyleyen İnce, söz konusu yapılarla ilgili işlem başlattıklarını açıkladı.
Sitedeki konutlara İmar Kanunu'nun 32. ve 40. maddeleri gereğince para cezası uyguladıklarını kaydeden İnce, aralarında eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran'ın konutunun da bulunduğu 160 konutu mühürlediklerini söyledi.
İmar Kanunu doğrultusunda gerekli düzenlemelerden sonra mührün açılacağını da dile getiren İnce, para cezasının da Güzelbahçe Belediye Encümeni'nin değil, Bayındırlık Bakanlığı'nın belirlediği ücret yönünde kesildiğini ve cezaların her metrekare için 511 liradan başladığını açıkladı.
Hukuk kuralları doğrultusunda hareket ettiklerini söyleyen İnce, şunları kaydetti:
''Bizim için vatandaş kim olursa olsun, A partili ve B partili hiç önemi değil, hukuk içinde hareket ediyoruz. Bunları uygulamak ve imar kirliliğini önlemek zorundayız. Kanun da buna hükmediyor zaten, bunun aksini yapmak görev suiistimali demektir. Belediye başkanı bu konuda sorumlu ve görevlidir.''
Dönemin belediye başkanı Ertan Avkıran'ın Akgün Sitesi'nde 2 villası bulunduğu, sitedeki 160 konutun tümünün 2010 yılı mayıs ayında mühürlendiği, 160 konuttan 104'ünün de Ertan Avkıran döneminde ruhsatlandırıldığı öğrenildi.
Eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, ''İhaleye fesat karıştırmak, imar kanuna muhalefet, rüşvet alıp vermek, görevi kötüye kullanmak, görevi ihmal etmek ve devleti zarara uğratmak'' suçlarından tutuklu bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER