Gündem
  • 5.4.2020 12:13

Yeni darbe için tarih veren FETÖ'cü yakalandı

FETÖ'cüler bir müddettir yeni bir darbe için tarih veriyorlardı.. Türkiye Gerçekleri hesabının sahibi Mesut Aykın’ın tutuklanma gerekçesi belli oldu!

Son dakika haberi... Sosyal medya platformu Twitter'da "Türkiye Gerçekleri" isimli hesap üzerinden provokatif ve yalan paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından ‘FETÖ propagandası’ndan tutuklanan Mustafa Selanik mahlaslı Mesut Aykın’ın tutuklanma gerekçesi ortaya çıktı. Provokatör Aykın’ın tıpkı 2016 yılında 15 Temmuz öncesinde yaptığı gibi şimdi de Haziran 2020’ye ilişkin darbeyi çağrıştıran tweetler attığı tespit edildi.

Twitter'da Türkiye Gerçekleri isimli hesap üzerinden provokatif ve yalan paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınması ardında 'FETÖ propagandası'ndan tutuklanan Mustafa Selanik mahlaslı Mesut Aykın'ın tutuklanma gerekçesi ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tespitlerine göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nce gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimini 2016 yılının Haziran ayında attığı tweetlerle işaret eden Aykın'ın aynı şekilde geçtiğimiz Ocak ayında da bu tarz tweetler attığı belirlendi.

Twitter'da Türkiye Gerçekleri isimli hesap üzerinden provokatif ve yalan paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınması ardında 'FETÖ propagandası'ndan tutuklanan Mustafa Selanik mahlaslı Mesut Aykın'ın tutuklanma gerekçesi ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tespitlerine göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nce gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimini 2016 yılının Haziran ayında attığı tweetlerle işaret eden Aykın'ın aynı şekilde geçtiğimiz Ocak ayında da bu tarz tweetler attığı belirlendi.

BU KEZ HAZİRAN 2020'Yİ İŞARET ETTİ
Terör Suçları Bürosu tarafından yapılan tespitlere göre Aykın, Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin umut ve morallerini diri tutma ve örgütün eylemlerini meşru gösterme amacıyla aynı Twitter hesabı üzerinden çok sayıda 'Haziran' ayını işaret eden paylaşımlarda bulundu. Tespitlere göre, 7 Ocak 2020 tarihinde 'Haziran gelse de ısınsak', 4 Ocak'ta 'Haziran dediğin nedir ki; Göz açıp kapayıncaya kadar gelir' ile 'Uykusuz gecelere bugünden hazırlıklı olmak lazım' ve 7 Ocak tarihinde de 'Lale devri bitti… Çöküş devri başladı… Cumhuriyet'in kurulmasına az kaldı' tweetlerini attığı anlaşıldı.

Aykın'ın aynı 2016 Temmuz ayından önce yaptığı gibi Haziran ayında bir kalkışmanın olacağına bu kalkışmanın gerekli olduğuna yönelik intiba uyandırdığı belirlendi.

Güncellenme Tarihi : 5.4.2020 12:21

İLGİLİ HABERLER