Sağlık
  • 29.7.2020 09:39

Yeni Doğan Bebeklerin İhtiyacı Olan Giysiler Nelerdir?

Doğum sonrasında bebeklerinizi en sağlıklı biçimde giydirmenin yollarını ebeveynler genelde düşünürler. Bu konuda anne, gebe dönemi içerisinde çokça düşünülür ve iyi bir planlama ile beraber en iyi şekilde bebeğinin odası hazırlandığı gibi, kıyafetlerinin de temini yapılır. Bu konuda çokça karmaşa olsa da aralarında en doğru seçenekleri ve yöntemleri sizlere yalın bir hal ile birlikte anlatacağız.

Anne adayının hamilelik süreci yaklaşırken almanız gerek bazı parçalar bulunur. Hastane çıkışı seti adı verilen bu setler, bebek doğum sonrasında ilk giyeceği kıyafetleridir. Eve getirilirken giyeceği kıyafetler, bebek bedeninin hassaslığına göre sert, kalın ya da çizebilir seviyede değil, tamamen pamuk ve yumuşak olması önemlidir. Bu sayede doğum sonrasında direkt bebeğin giyeceği giysiler hazır olması gerekir, pamuk gibi önemle hazırlanmış olması gerekir.

Doğum sonrasında hazır olması gerek giysiler, doğrudan set halinde satılmaktadır. Çeşitli setlerden birkaç adet yedekli şekilde alırsanız, gün içerisinde ya da birkaç hafta içerisinde kullanacağı bebeğin kıyafetleri de hazır olmuş olur. Bu konuda hastane çıkış seti olarak adlandırılan kıyafetlerin toplu takım hali, bebekler için ilk haftalarda giyilecek kıyafetlerden oluşur. Anne karnından çıkan bebeğin, ilk olarak konforlu şekilde giyeceği ve vücudunu saracak olan kıyafetlerin %100 pamuk olmasına önem verin. Bu sayede de hastane çıkışı setleriyle beraber bebeklerin konfor alanlarını anne karınlarındaki gibi yakın bir biçimde hissettirebilirsiniz.

Hastane çıkış seti olarak satın alacağınız birçok set modeli bulunmaktadır. Birkaç parçadan tutun da 10'lu parçalara kadar ulaşılabilir olan hastane çıkış setlerinde Bebego farkından faydalanarak, en iyi şekilde siz de doğru ve kaliteli ürünlere ulaşabilirsiniz. Böylelikle en iyi şekilde bebeğiniz için takım hazırlar, eksiklikleri giderir, ilk haftalarda giyeceği, cildini tahriş etmeyecek, %100 pamuktan üretilmiş olan üst, alt giyim parçalarıyla beraber eldiven, bere, önlük gibi her şeyi hazır etmiş olabilirsiniz.

Doğum Türü Bu Konuda Önemli!

Eğer doğum türü, sezaryen doğum olduysa, hastanede kalma süresi de uzayacaktır. Hastane çıkış seti ise birkaç adet değil daha fazlası belki de o an için hastanede kullanılabilir. Bu nedenle çeşitli bir şekilde bebeklerinizin kıyafetlerini hazır ederek, hastanede tutarsanız, bir süre boyunca hastanede kalacak olan anne ve bebeğin kıyafetlerinin de hazır olması önemli olacaktır. En az 2 set olmak üzere hastanede hastane çıkış seti bulunması, bebeğin bir süre hastanede kıyafet konusunda rahat etmesi önemli detaylardan biri olacaktır.

Kış Bebekleri İçin Hastane Çıkış Seti

Bir diğer bakımdan mevsimlerden kış ise, hastane çıkış seti konusunda satın alacağınız tüm setlerin de kış mevsimine uygun olması önemlidir. Alt ve üst giyimin uzun kollu ve kalın olması dışında patikli alt giyim değilse, ek olarak çorabın da olması gerekir. Bununla beraber hem bere hem de eldivenlerin olması gerek bu setler içerisinde, tercihlerinizi de takım haliyle sunulan setlerden yana kullanabilirsiniz. Bu konuda Bebego.com farkı ile en iyi şekilde kış bebeklerine özel hastane çıkış seti için 7 veya 10 parçaya kadar yükselen takım halinde setlerden satın alabilirsiniz.

Hastane çıkış setleri içinde bulunacak ürünlerden biri de eldivendir. Eldivenler, bebeklerin ellerinin bir süre hareketli olması nedeniyle herhangi bir şekilde yüzünü, gözünü çizmemesi için giyilmesi gerekir. Bu sayede bebeğiniz herhangi bir şekilde yüzünü çizmeye kalkarsa, bilmeden ya da istemeden buna izin vermemiş olabilirsiniz. Böylece siz de hastane çıkışında en iyi şekilde çok şeye hazır olmuş olursunuz.

Güncellenme Tarihi : 29.7.2020 09:43

İLGİLİ HABERLER