Asayiş
  • 18.5.2013 15:40

Yeni Emniyet Müdürü, göreve olaylı başladı

Reyhanlı’daki 51 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından görevden alınan Murat Berk’in yerine atanan Duygu Uzundurukan, ilk görev gününe olaylı başladı.
Reyhanlı’da biri polis 4 kişinin yaralandığı protesto gösterilerinde çıkan olayların kontrol altına alınmasını yöneten Uzundurukan, telsizden yaptığı anonslarda vatandaşlara coplu ve gazlı müdahale edilmemesi noktasında sık sık uyarılarda bulundu.

PTT BİNASI ÖNÜNDE BU KEZ GAZ BOMBALARI PATLADI
Göstericiler ilk olarak Reyhanlı şehir merkezine giriş noktası olan yeni şehir bölgesinde toplandı. CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ve Reyhanlı CHP ilçe teşkilatı yöneticilerinin önderlik ettikleri grup, uzun süre polisle pazarlık yaptı ancak yürüyüşe izin verilmedi. Grup ile polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.
Reyhanlılı vatandaşlar gösteri yapmak isteyen gruptan ayrılarak ara sokaklara dağıldı. Sayıları yarım saat içerisinde iki bine ulaşan grup, ellerinde Türk bayrakları ile belediyeye doğru yürümeye başladı. Slogan atarak ilerleyen grup, belediye binası önüne geçemeyince bu kez ikinci patlamanın yaşandığı Postane Caddesi’ne yöneldi. AK Parti ilçe binasınında bulunduğu bölgede geniş güvenlik tedbirleri alan polis, son ana kadar gruba gazlı ve coplu müdahalede bulunmadı.

EMNİYET MÜDÜRÜ, GAZLI VE COPLU MÜDAHALEDE BULUNULMAMASINI İSTEDİ
Emniyet müdürlüğü görevine yeni atanan Duygu Uzundurukan, polis telsizinden defalarca yaptığı anonsta gruba gazlı ve coplu müdahalede bulunulmaması talimatını verdi. Grubun Postane Caddesi’nde AK Parti binasına yürümek istemesi ve polise taşlı saldırıda bulunması üzerine polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etmek zorunda kaldı. Müdahalenin ardından grup dağıldı.
Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:13

İLGİLİ HABERLER