Dünya
  • 19.10.2021 00:48

Yeni evli çift balayında dehşeti yaşadı! Başlarına gelen şoke etti...

Evlendikten sonra balayına aile üyeleri ve yakın arkadaşlarıyla çıkan çiftin gezisi korkunç bir sonla noktalandı. Çiftin yaşadığı trajedi dünyayı şoka uğratırken, 12 kişilik grubun tatili ise tam anlamıyla kanlı bir kabusa dönüştü.

Yeni evli çift balayında dehşeti yaşadı! Başlarına gelen şoke etti...

Bir ormanda aile ve yakın arkadaşlarla birlikte kamp ateşi etrafında oturmak, mükemmel bir balayı kutlaması gibi gözüküyordu. Ancak rüya gezi gömülü bir Birinci Dünya Savaşı bombasının patlamasıyla kan gölüne döndü. Şarapnel, Lidiia Makarchuk'un vücudunu parçaladı ve erkek kardeşinin ölümüne neden oldu.

Yeni evli çift balayında dehşeti yaşadı Başlarına gelen şoke etti...

31 yaşındaki Lidiia Makarchuk, 43 yaşındaki Norbert Varga ile Berkshire, Bracknell'deki evlerinin yakınında evlendikten sonra gecikmiş bir balayı için Ukrayna'nın güzellik merkezine gitti.

12 kişilik grubun geçen ay Macaristan sınırına yakın Karpat Dağları'nda yaptığı yürüyüşün sonunda yaktığı ateşin patlamayı tetiklediği tahmin ediliyor. Ekip ateş etrafında çay içip sohbet ederken bomba patladı.

Ukrayna doğumlu bir muhasebeci olan Makarchuk, arkadaşlarına kocasının kalbini nasıl çaldığını anlatıyordu. Makarchuk, "Ateş özel bir atmosfer yarattı ve birbirimize anlatacak çok şeyimiz vardı. Birbirimizi görmeyeli çok uzun zaman olmuştu." dedi.

Bir radyo operatörü ve fotoğrafçı olan Varga, akşam 21.00 sularında ortamı kan gölüne çeviren patlama yaşandığında kamerasını almak için çadırına gitmişti.

Yeni evli çift balayında dehşeti yaşadı Başlarına gelen şoke etti...

Varga, "Ekipmanımı toplarken bir patlama sesi ve çığlıklar sessizliği bozdu. Lidiia'nın adını haykırarak olabildiğince hızlı bir şekilde şenlik ateşine koştum." dedi.

Varga umutsuzca sol gözünden ve yüzünden şarapnel yaraları almış olan karısını bulmaya çalıştı. Karısı ciddi şekilde yaralanmıştı ve herkes inliyor, çığlıklar atıyordu.

2017'de Birleşik Krallık'a taşınan Makarchuk, 29 yaşındaki kardeşi Myroslav'a onu sevdiğini söyleyemeden öldüğü için çok üzgün olduğunu aktardı. Sağlık görevlilerinin gelmesi 90 dakika sürdü, Myroslav ve başka bir adam olay yerinde hayatını kaybetti. Diğerleri ciddi şekilde yaralandı.

Patlamanın meydana geldiği yer, Ukrayna'nın en yüksek dağı olan Hoverla Dağı yakınlarındaki her iki dünya savaşında da bir savaş alanıydı. Bombanın, Rusların 1916'da Avusturya-Macaristan'a karşı yürüttüğü kanlı bir kampanya olan Brusilov Taarruzu zamanından geldiği sanılıyor.

Güncellenme Tarihi : 19.10.2021 00:52

İLGİLİ HABERLER