Spor
  • 30.4.2010 00:26

YENİ FORMAMIZ AMERİKA'DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR...

Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamada, (A) Milli Takım'ın, Nike tarafından tasarlanan yeni iç saha formasını ilk kez 19-29 Mayıs tarihleri arasındaki Amerika Birleşik Devletleri turunda oynayacağı maçlarda giyeceği bildirildi. Millilerin, tur boyunca hem yeni iç saha, hem de mart ayındaki Honduras maçında ilk kez giydiği dış saha formasıyla sahaya çıkacağı kaydedildi.

Yeni tasarlanan iç saha formasının, nostaljik ögeler barındıran görünümü ve hakim kırmızı rengiyle dikkat çektiği ifade edildi. Bu yeni tasarımda kırmızı formanın göğsünde beyaz bir bant ve bandın üstünde ay-yıldız bulunuyor.

YENİ İÇ SAHA FORMASI

Futbol Federasyonu, formanın oluşma hikayesi ve yapısıyla ilgili özellikleri hakkında da bilgi verdi.

Yeni iç saha formasının oluşumu, açıklamada şöyle ifade edildi:
''Formanın tasarımı aşamasında tüm Türkiye'de detaylı araştırmalar yapılarak, halkın genel beğenisini yansıtan bilgiler toplandı. Bu bilgiler sonucunda milli takımın uzun yıllar giydiği ve Türk halkının da büyük beğenisini kazanan ay-yıldızlı formanın iç saha versiyonu tasarlandı. Önceki formalarda kullanılan teknolojik özelliklerin daha da geliştirilerek uygulandığı forma geri dönüşüm özelliğine de sahip. Milli Takımımızın yeni forması hem futbolcular hem de taraftarlar için aynı özellikte geliştirildi.

Geri dönüşümü yapılmış plastik şişelerden elde edilen kumaşlardan üretilen formalar, futbolcuları daha kuru, daha serin ve daha rahat tutacak şekilde tasarlandı. Bu tasarım sayesinde futbolcuların vücut sıcaklığı yeşil sahadayken istenilen düzeyde tutularak, en üstün performansı sergilemelerine imkan tanındı.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER