Dünya
  • 30.4.2006 15:05

YENİ HUYSUZ VİRJİNLER DÜNYA'YA HABER OLDU

RTÜK'ün iki yıl önce izin vermediği ve şimdilerde tekrar yayına hazırlanan 'O Şimdi Hanımefendi' adlı yarışma programı, dünyaya haber oldu. Fransız haber ajansı AFP, 'Yeni reality şov Türkiye'de tartışma yarattı' başlığını kullandığı haberinde, 'Türkiye'nin en güçlü erkeğini arıyoruz' sloganıyla elemeleri başlatılan yarışmanın gerçek formatının daha sonra açıklandığını tüm dünyaya geçti...
      Erkeklerin kadın kılığına girdiği yarışma programı 'O Şimdi Bir Hanımefendi' Fransız haber ajansı AFP tarafından tüm dünyaya duyuruldu. Lübnan'ın Daily Star gazetesi de yaptığı haberle yarışmayı sayfalarına taşıdı.
      AFP'nin haberi şöyle:
      "Yarışmaya katılan 8 erkek, 21 gün boyunca kadın kılığına girecek ve makyaj yapacak. Amaç, kadınların çektiği zorlukları anlatmak. RTÜK, iki yıl önce Türk ör ve adetlerine aykırı olduğu gerekçesiyle yarışmanın yayınlanmasına izin vermemişti.
      Yarışmanın yapımcıları erkeklerin programa başvurmayacağını düşünerek ilginç bir planı uyguladı. 'En güçlü Türk erkeğini arıyoruz' sloganıyla elemeler başladı. Yarışmanın gerçek formatı elemelerden sonra katılımcılara açıklandı. Elemeleri geçen katılımcılar ise 50 bin YTL'lik ödül için yarışmayı kabul etti.
      Türk halkı kadın kılığına giren erkeklere yabancı değil. En meşhuru Huysuz Virjin karakterini canlandıran Seyfi Dursunoğlu."
     
     Lübnan basını da haber yaptı
      Lübnan'ın Daily Star gazetesi haberinde "2 yıl önce Türk yetkililer, bu programı yayınlamayı 'ahlak dışı ve gençlere kötü örnek olur' diyerek reddetti. Anadolu'nun birçok yerinde Köçek adı verilen erkekler düğünlerde kadın kılığına girip oynuyor' ifadesini kullandı.
     
     Middle East Time: Büyük tartışmalara gebe
      Ortadoğu için yayınlanan Middle East Times gazetesi "Müslüman bir ülkede yayınlanacak yarışma büyük tartışmalara gebe. Türkiye AB'ye girmek isteyen laik bir ülke' yorumunu yaptı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:27

İLGİLİ HABERLER