Gündem
  • 29.5.2022 23:38

Yeni millet bahçesinde Fetih Duası

Ali Erbaş, yeni millet bahçesinde Fetih Duası yaptı

Fethin yıl dönümünde binlerce kişinin akın ettiği yeni millet bahçesinde Ali Erbaş tarafından Fetih Duası edildi.

İstanbul'un fethinin 569'uncu yıl dönümünde binlerce kişi İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'na geldi.

İlk fidanın dikilmesiyle millet bahçesi olmasına ilk adımın atıldığı alanda fetih, büyük bir coşkuyla kutlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk fidana can suyu vermesinin ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleşti.

Ali Erbaş, Fetih Duası yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da, Kur'an tilavetinin ardından Fetih Duası yaptı. On binlerce kişinin 'Amin' dediği dua, katılımcılar tarafından dinlendi.

 

Ali Erbaş, yeni millet bahçesinde Fetih Duası yaptı #1

 

Binlerce kişi aynı anda 'Amin' dedi

Ali Erbaş'ın duasında şu cümlelere yer verildi:

"Ey bizleri yaratan, yaşatan ve sayısız nimetlerle donatan Rabbimiz, sana sonsuz hamdediyoruz. Hamdimizi, şükrümüzü kabul eyle Allah'ım.

Fethin yıl dönümünde güzel İstanbul'umuzun zerafet ve letafeti milletimizin sıhhat ve selameti için yeni bir imkan oluşturma gayesiyle buradayız.

Cennet vatanımızın bu güzel şehrinde yeni bir cennet köşesi inşaa etmek için ilk adımı atıyoruz. Senin adını anarak fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Bütün iyiliklerimizi makbul ve muteber eyle Allah'ım.

Herkes için bir huzur bahçesi olacak bu mekanı nesillerimiz için hayırlı ve mübarek eyle Ya Rabbi... Rahmetini bizlerden esirgeme Allah'ım.

Fiili duamızın bir nişanesi olarak diktiğimiz bu fidanları insanımız için müreffeh gölgelere dönüştür, huzur limanı eyle, kıyamete kadar tertemiz ve payidar eyle Allah'ım.

Gökleri ve yeri yaratan Yüce Rabbimiz, rahmetinle, bereket, yağmur gönder Allah'ım. Üzerimize katından bir rahmet, vatanımızın her karış toprağıja huzur ve bereket ihsan eyle Allah'ım.

Bundan 569 yıl önce Fatih Sultan Mehmet Han'a fethini lutfettiğin bu şehri ilelebet milletimizle payidar eyle. Fatih'in emanetine sahip çıkabilmeyi bizlere ve nesillerimize nasip ve müesser eyle Allah'ım.

Şehit ve gazilere rahmet diledi

Aramıza kin, öfke ve nefret tohumu ekmek isteyenlere fırsat verme Ya Rabbi... Nesillerimizi sevgi ve iman, bayrak ve kKur'an, din ve vatan sevgiisiyle yetiştirebilmeyi bizlere nasip ve müesser eyle Allah'ım. Allah'ım, devletimizin bekası, insanlığın huzuru için usanmadan çalışan devlet büyüklerimize yardım eyle.

Bu güzel şehrin fatihi olmak üzere bu aziz topraklar için can verip istikbalimizi teminat altına alan tüm şehitlerimize rahmet eyle Allah'ım.

Tarihten günümüze vatan için çalışan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimize rahmet eyle, hayatta olanlara sağlık ve sıhhat içerisinde uzun ömürler ihsan eyle Allah'ım.

Şu anda vatan ve mukaddesatımızı korumak için sınır ve ötesinde canlarını siper eden askerlerimize yardım eyle Allah'ım..."

 

Ali Erbaş, yeni millet bahçesinde Fetih Duası yaptı #2

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 29.5.2022 21:39

İLGİLİ HABERLER