Asayiş
  • 26.10.2005 08:10

'YENİ TCK' KAPKAÇÇIYI BÖYLE KURTARDI!..

3.5 yıl içinde 11 kadının çantasını bıçak ve jilet tehdidiyle gasp ve kapkaç yapmaktan toplam 17 yıl 11 ay ağır hapse çarptırılan mahkûmun cezası, yeni TCK’yla 6 yıl 3 aya indirildi.

ADANA’nın değişik yerlerinde 3.5 yıl önce akşam saatlerinde evlerine giden 11 kadının çantası bıçak ve jilet tehdidiyle alındı. İçinde para, cep telefonu ve ziynet eşyaları bulunan çantaları gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan Erdoğan Tokgöz (25) Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 30 Nisan 2002’de 2 ayrı gasptan 16 yıl 8 ay, 9 ayrı kapkaç olayından ise 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Toplam 17 yıl 11 ay cezaya çarptırılan sanığın yeni TCK’dan yararlanmak istediğini bildirmesi üzerine dün aynı mahkemede yargılama tekrarlandı.

Ben kapkaç yaptım

Tokgöz, yeni yasadaki lehine olan kanun hükümlerinin uygulanmasını isteyerek, ‘Ben sadece 4 kızın çantasını kapkaç suretiyle çaldım. Ben gasp yapmadım kapkaç yaptım’ dedi. Mahkeme heyeti, Tokgöz’e 2 ayrı gasp suçundan daha önce verilen 16 yıl 8 ay cezayı yeni yasaya göre 5 yıla indirdi. 9 ayrı kapkaç olayından ise her biri için birer ay 20’şer gün olmak üzere toplam 1 yıl 3 ay hapis cezası yeniden verildi.

Yeni yasayla eski cezasından toplam 11 yıl 8 ay indirim yapılan ve halen cezaevinde olan Erdoğan Tokgöz, CMK’ya göre serbest kalması gerekirken, başka mahkemelerde de hakkında ‘gasp ve kapkaç’ suçlarından ceza bulunduğu için tahliye edilmedi. Eski TCK’da tabanı 10 yıl olan gasp cezası, yeni TCK’da suçun nevine ve gasp edilen şeyin değerine göre 3 yıla kadar düşürülebiliyor.

Teşhis var şikáyet yok

Gasp ya da kapkaça uğradıklarını iddia eden Bahar İyisaraç, Derya Bakıcı, Nesrin Turgut, Evrim Kaplan, Sevda Sökücü, Esra Anlamlıer, Tuğba Ezgi Tekin, Şirin Tınaz, Hamide Meral Yavaş ve Canan Mercan duruşmalarda Erdoğan Tokgöz’ü teşhis etmişti. Sorun yaşamaktan korkan mağdur kadınlar, ‘Başımıza bela olur’ diyerek şikáyetlerinden vazgeçmişlerdi.

/Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER