Dünya
  • 21.3.2019 12:42

Yeni Zelanda'da destek için başörtüsü takacaklar

22 Mart Yeni Zelanda'da Headscarf for Harmony (Uyum için Başörtüsü) günü ilan edildi. Sosyal medya kanalından davet gönderilen etkinliğe çok sayıda katılım bekleniyor.

Haber Merkezi  21 Mart 2019, 10:48  Son Güncelleme: 21 Mart 2019, 11:49  Yeni Şafak

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, hayatını kaybedenlerin ailelerine ziyareti sırasında başörtüsü takmıştı.

Yeni Zelanda'da yarın 'Uyum için Başörtüsü' (Headscarf for Harmony) günü ilan edildi.

Auckland Üniversitesi İslami Araştırmalar Okulu verilen krardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Dr. Ashman, kendisi ve ülkedeki diğer Müslüman kadınlar için hemen bir şeyler yapmak istediğini ve yarın 'Uyum için Başörtüsü' etkinliğinin önemini vurguladı.

Yeni Zelandalı adam terör saldırısı sonrası Müslüman oldu

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde iki camiye yapılan terör saldırılarında 50 kişi şehit olmuştu. Başta Yeni Zelanda Başbakanı olmak üzere terör saldırısına sert bir dille tepki gösterilmiş ve Yeni Zelanda halkı camilere akın etmişti. Ülkede Müslümanlığı tanımak, anlamak ve Müslüman olmak isteyenlerin sayıları da arttı. Onlardan biri, gittiği camide Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. O anlar cep telefonu kamerasına böyle yansıdı.

Dayanışmayı başbakan Ardern başlatmıştı

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, terör saldırısı sonrası şehitlerin ailelerine ziyaretinde destek için başörtüsü takması dayanışmanın sembolü olmuştu.

Parlamento Kuran ile açılmıştı

Meclis’in açılış oturumunda imam Nizamül Hak Thanvi tarafından kürsüden Kur’an-ı Kerim’den Bakara Suresi’nin 153 ila 156’ıncı ayetleri okunmuştu. Arapça okunan ayetler İngilizce’ye çevrildi. Jacinda Ardern de Meclis’teki konuşmasına “Esselamu aleykum” diyerek başlamıştı.

Güncellenme Tarihi : 21.3.2019 12:42

İLGİLİ HABERLER