Gündem
  • 23.3.2019 00:45

Yeni Zelanda'nın kadın polisleri başörtüsü taktı

Yeni Zelanda'daki cami canisinin silahı ters tepti... Yapıtğı vahşet nedeniyle bütün ülke İslam'a yöneldi.. Dün ve bugün başta başbakanları olmak üzere hem resmi hem sivil bütün kadınlar sokaklara başörtüsü ile çıktı. Bu birliktelikle Hıristiyan terörü lanetlenmiş oldu.
Yeni Zelanda'da kadın polisten anlamlı hareket

Terör saldırısının kurbanlarının çoğu Türkiye, Pakistan, Hindistan, Malezya, Endonezya, Somali, Afganistan ve Bangladeş gibi ülkelerden göçmenler veya mülteciler.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye cuma namazı sırasında silahlı saldırı düzenleyen hain terörist Brenton Tarrant'ın açtığı ateşte şehit olanların cenazeleri defnedilmeye başlandı. Mezarlıkta görev yapan bir kadın polisin başörtüsü takması ise görenleri duygulandırdı.

 

Cuma günü de ülkede toplu bir cenaze töreni yapıldı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, cuma ezanının Radyo Yeni Zelanda (RNZ) ve Yeni Zelanda Televizyonu (TVNZ) aracılığıyla canlı yayınlanacağını açıklamıştı.
Bugün bütün Yeni Zellanda ezan sesiyle çalkalandı..

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde, 15 Mart'ta cuma namazı sırasında 10 dakika arayla El Nur ve Linwood camilerine düzenlenen terör saldırılarında, 50 kişi yaşamını yitirmişti.

Öte yandan, ülke tarihinin en karanlık gününü yaşadıklarını söyleyen Başbakan Jacinda Ardern, yeni silah yasasını hayata geçirdi.

Ardern, yarı otomatik askeri tarz ve saldırı silahlarının yasaklandığını bugün duyurdu.

Yeni Zelanda Başbakanı, "Saldırıdan altı gün sonra, tüm askeri stil yarı otomatikleri silahları ve Yeni Zelanda'daki saldırı tüfeklerini yasakladığımızı ilan ediyoruz" dedi.

 


 

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2019 00:36

İLGİLİ HABERLER