Dünya
  • 21.3.2019 01:07

Yeni Zellanda'daki cami kurbanları gömülmeye başlandı

Yeni Zelanda’nın Chirstchurch şehrinde bulunan iki camiye düzenlenen terör saldırısının kurbanlarından ikisi için bugün cenaze töreni düzenlendi.

Yüzlerce insan, Christchurch'deki Memorial Park mezarlığına giderek, saldırıda hayatını kaybeden Suriyeli Halid Mustafa ve oğlu Hamza Mustafa’yı son yolculuklarına uğurladı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı cenaze törenine, Yeni Zelanda’daki şehirlerin yanı sıra diğer ülkelerden gelen Müslümanlar da katıldı.

Terör saldırısı sonrası ilk kez defnedilen kişiler olan Suriyeli baba ve oğul kılınan cenaze namazının ardından dualarla defnedildi.

Cenazeye katılmak için Auckland'dan Gülşad Ali, baba oğulun cenazesine katılmanın kendisi için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Ne şekilde öldürüldüklerinin mahkemede delil olarak kullanılacağı gerekçesiyle, kurbanlar uzun adli tıp işlemine tabi tutuluyor ve cenazelerinin ailelerine teslim edilme işlemleri hızlı yürümüyor. Kurbanların cenazelerinin ertelenmesi aileleri de hayal kırıklığına uğratıyor.

Emniyet Yetkilisi Mike Bush, polisin, adli tıp ve yargının talebi üzerine ölüm sebeplerini ispatlamakla yükümlü olduğunu söyleyerek, “Ölüm sebebi olmadan katili mahkum edemezsiniz. Dolayısıyla bu, en yüksek standartlarda tamamlanması gereken çok kapsamlı bir süreçtir” diyerek cenazelerin gecikme nedeni hakkında yorumda bulundu.

Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan 29 kişiden 8'inin hayati tehlikesi devam ediyor.

Mağdurların çoğu, Pakistan, Hindistan, Türkiye, Somali, Kuveyt ve Bangladeş gibi ülkelerden gelen göçmenlerden oluşuyor.

Güncellenme Tarihi : 21.3.2019 01:08

İLGİLİ HABERLER