Dünya
  • 17.3.2019 23:41

Yeni Zellandalı 'Müslüman Başkomiser'den ağlatan konuşma

Yeni Zelanda'nın ana giriş kapısı ve ticaret ve endüstri merkezi olan Auckland’ın Başkomiseri Naile Hasan, Yeni Zelanda’da iki camiye yapılan terör saldırısından ardından Müslüman olmakla ve dini İslam’la gurur duyduğunu vurgulayarak ülkesindeki Müslümanlara güven verdi.

Yeni Zelandalı Başkomiser, Cuma günü Nur Camii’nde meydana gelen ve aralarında Yeni Zelanda’da yaşayan Arap vatandaşların da bulunduğu 50 Müslüman’ın şehit olmasıyla sonuçlanan terör olayının ardından kalabalık bir gruba yaptığı konuşmasına şöyle başladı: “Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.”

Polis memuru Naile Hasan, konuşmasına Müslümanları selamlayarak, Allah’a hamd ederek ve Hz. Muhammmed’e salat ve selam getirerek başladı.

Hasan, Müslüman olduğunu ve Müslüman olmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak bir polis olarak 50 kişinin şehit olduğu ve onlarca kişinin yaralandığı olay nedeniyle şaşkınlık yaşadığını belirtti.

Auckland’ın merkezindeki Otia Meydanı’nda konuşan polis müfettişi, acı olay ve olay sonucunda hayatını kaybeden ve yaralananlar nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek ağladı.

Yeni Zelanda’da Müslüman bir subayın ulaştığı en üst yüksek rütbeye sahip olan Naile Hasan, topluluğa yaptığı konuşmada Müslüman olmaktan ve Yeni Zelanda Emniyet Müdürlüğü’nde şef olmaktan gurur duyduğunu söyledi. “Bu, Yeni Zelanda’daki kardeşlerimizin ve topluluklarımızın güvenlik ve emniyetini vurgulamak için bir uyarı mesajıdır” ifadelerini kullandı. Ayrıca olaydan sonra herkese bir güven mesajı gönderdi ve şöyle dedi: “Bunun özellikle Müslüman toplumumuz için ve herkes için son derece üzücü bir zaman olduğunu biliyorum. Herkesin bu vahşi saldırının kurbanlarına büyük saygı gösterilmesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yaptığımızdan emin olmasını istiyoruz.”

Yeni Zelanda polisinin, yaralıların ve mağdurların ailelerinin gerekli tüm yardımları almasını sağlamak için elinden geleni yaptığının altını çizerek, polisin bu acı olayından etkilenen herkese destek sağlamak için ülkedeki Müslüman toplumun liderleriyle birlikte çalıştığını açıkladı. Polisin Christchurch’teki varlığını güçlendireceğini belirtti.

 

Güncellenme Tarihi : 17.3.2019 23:59

İLGİLİ HABERLER