Gündem
  • 29.3.2009 17:20

YENİLEME SEÇİMİ 7 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ

ANKARA -YSK'nın konuya ilişkin kararı, bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, çeşitli nedenlerden dolayı bugün seçimi yapılamamış belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği ile muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği, idari değişiklik sebebiyle 1 Ocak 2009 tarihinden sonra kurulmuş ve bugün seçimi yapılmamış veya kuruluşunu bugünden sonra tamamlayan köy muhtarlığı ve ihtiyar meclisi üyeliği ile mahalle iken köy statüsüne dönüştürülen yerleşim birimlerinde seçimler, 7 Haziran 2009 Pazar günü yapılacak.
Karara göre, bugünkü seçimlerden, herhangi bir nedenle boşalacak köy ve mahalle muhtarlıkları ile ihtiyar meclisi-heyeti üyeliği ve seçim günü 6 Nisan 2009'dan sonraya rastlayan ve ilanı yapılmamış ihtiyar meclisi-heyeti üyeleri ve birlikte yapılması gereken muhtarlık seçimleri de 7 Haziran 2009 Pazar günü olacak. Bu seçimler için seçim sürecinin başlangıç tarihi 6 Nisan 2009 Pazartesi olarak belirlendi.
Seçim yapılacak belde, köy ve mahalle adlarının en geç 6 Nisan 2009'a kadar YSK'ya bildirilmesi gerekiyor.
Yenileme seçiminde, bugün yapılan seçimler için güncelleştirilmiş ve kesinleşmiş sandık seçmen listeleri, yeni bir güncelleştirme yapılmaksızın kullanılacak. Seçim takvimini, seçimi yönetecek ilçe seçim kurulları hazırlayıp uygulayacak.
Bir seçim çevresinde seçimin iptal edilmesi halinde durum YSK'ya bildirilecek.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:42

İLGİLİ HABERLER