Asayiş
  • 22.1.2014 00:04

Yer altından gelen ses kâbusları oldu

155 polis hattına gelen ihbarlar üzerine harekete geçen AFAD ve polis ekipleri, yer üzerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirtti. Grizu patlaması şüphesiyle TTK yetkilileriyle görüşen ekipler, kömür galerilerinde bir patlama olmadığını bildirdi.

Patlama sesini duyduğunda evde yemek yediklerini ve çok tedirgin olduklarını söyleyen Şenol Çelikkartal, “Dün akşam saat 7 buçuk-8 civarları yer altından titreşimle beraber bir ses geldi. İlk duyduğumuzda deprem oluyor diye düşündük. Sonra öğrendiğimiz kadarıyla deprem olmamış. Acaba göçük mü oldu diye düşündüm. Sonra öğrendik ki göçük de olmamış.” dedi. Bir enerji patlaması yaşanmış olabileceğini söyleyen Okan Kılıçoğlu da, “Ben evimdeydim o an. Yerden bir güç çıktı sanki dışarı. Biz, kazan dairesi gibi bir şey patladı sandık. Daha önce buralarda çalışma yapmışlardı. Buranın altının boş olduğunu duymuştuk.” diye konuştu. Hasan Güneş adında bir esnaf ise şunları söyledi: “Patlama olduğunda dükkânda çalışıyordum. Sesi duyunca dışarı çıktım. Sorduğumda bir patlama şeklinde ses olduğunu söylediler. Grizu patlaması diye düşündüm.”

Öte yandan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yetkilileri, bir süre önce Zonguldak’ın karstik yapısıyla ilgili  araştırma yaparak, raporlarını Zonguldak Valiliği’ne teslim etmişti.

 

Zaman

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:20

İLGİLİ HABERLER