Spor
  • 20.1.2014 17:30

'Yerde çırpınırken görünce koştum'

TEKİRDAĞ 1. Amatör Futbol Ligi'nde mücadele eden Vakıflar Güvenspor - Çerkezköy Fevzipaşaspor maçında dili boğazına kaçan 22 yaşındaki futbolcu Doğukan Demirbaş'ı yaptığı kritik müdahale ile hayata döndüren yardımcı hakem Ayhan Örnek, "Doğukan beni arayıp teşekkür etti. Genç bir kardeşimin hayatını kurtarmaktan son derece mutluyum" dedi.

Çorlu'daki Ahmet Taner Kışlalı Stadı'nda dün oynanan Vakıflar Güvenspor ile Çerkezköy Fevzipaşaspor maçının ilk yarısı 2-0 ev sahibi Vakıflar Güvensorspor'un üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmanın 68'inci dakikasında Çerkezköy Fevzipaşasporlu Doğukan ceza sahasının içinde rakip takım oyuncusu Cem ile çıktıkları kafa topunda çarpıştı. Yere düşen Doğukan Demirbaş'ın burnundan kan gelirken, dili de boğazına kaçtı. Çağrılan ambulans beklenirken yardımcı hakemlerden Ayhan Örnek, kalemle oyuncunun dilini çıkarıp ve nefes almasını sağladı. Daha sonra gelen ambulanstaki görevlilerinin müdahale ettiği Demirbaş, Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Genç futbolcunun hayatını kurtaran yardımcı hakem Ayhan Örnek, Merkez Hakem Komitesi üyelerinden bu davranışından dolayı tebrik telefonları aldığını söyledi. Örnek, özel bir hastanede 14 yıldır yardımcı sağlık personeli olarak görev yaptığını, bu olaya müdahalede zamana karşı yarışarak bir hayat kurtardığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

'YERDE ÇIRPINIRKEN GÖRÜNCE KOŞTUM'

Maçın 68'inci dakikasında hava topuna çıkan oyunculardan Doğukan Demirbaş'ın yere düştüğünü ve çırpındığını söyleyen Örnek yaşananları şöyle anlattı:

"Hava topunda yere düşen futbolcunun yerde çırpındığını fark ettim. Orta hakemin maçı durdurmasından sonra sahada ambulans ya da doktor olmadığını bildiğim için hemen yerdeki Doğukan'ın yanına koştum. Etrafında toplanan arkadaşlarına 'Çekilin' diye bağırdım. Cebimdeki kalemle çenesi kilitlenen Doğukan'ın ağzını açıp parmağımla içeri kaçan dilini çıkardım. Doğukan derin bir nefes alarak hayata tutundu. Bu tip vakalarda zaman çok önemlidir. Daha sonra ambulans geldi ve görevli arkadaşlar müdahaleye devam etti."

Daha önce de bir futbol turnuvasında bu tip olaya daha müdahale ettiğini söyleyen Örnek, hayatını kurtardığı Doğan Demirbaş'ın kendisini telefonla arayarak teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.
Ruhan YALÇIN/ TEKİRDAĞ, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:21

İLGİLİ HABERLER