Dünya
  • 24.3.2009 07:05

YERE ÇAKILAN KARGO UÇAĞININ ŞOKA SOKAN EN SON GÖRÜNTÜLERİ...

FedEx kargo şirketine ait MD11 tipi kargo uçağı Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Narita Havalimanı'na inişi sırasında düştü.

Yanmaya başlayan uçakta bulunan pilot ve yardımcısı kazada hayatını kaybetti Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Narita Havalimanı'na inişe geçen FedEx kargo şirketine ait FedEx Express 80 uçuş numaralı kargo uçağı, şiddetli ters rüzgarın neden olduğu tahmin edilen olağandışı bir durum nedeniyle yere çakıldı.

Piste çaptıktan sonra yeniden havalanmaya çalışan uçağın burnu, uçağın dengesini yitirmesi üzerine yere doğru eğildi ve ikinci kez piste çarptı. Sola doğru yatmaya başlayan uçağın kuyruk bölümünün piste sürtünmesi üzerine başlayan yangın bir anda uçağın tamamını sardı.

Sol kanadı üzerine yatan uçak sürüklenerek, ters döndü.

Çin'in Guang Zhou kentinden geldiği öğrenilen MD11 tipi uçakta bir pilot ve bir yardımcı pilotun bulunduğu belirtilirken, kazadan kısa bir süre sonra kurtarma ekipleri tarafından kokpitten çıkarılarak, hastaneye sevk edilen mürettebatın hayatını kaybettiği açıklandı.

Narita Havalimanı'nın en uzun 2 pistinden biri olan A pistine inmeye çalışan uçağın yerel saat ile 06.00 sıralarında düştüğü öğrenildi.

İŞTE ŞOK GÖRÜNTÜLER... LÜTFEN TIKLAYINIZ...

 

 

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:53

İLGİLİ HABERLER