Asayiş
  • 2.12.2005 03:21

YEREL GAZETEYE SİLALI SALDIRI!..

BEDİR ALTUNOK
KARS (İHA) - Kars'ta yerel bir gazeteye kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırıda bulunuldu.

Edinilen bilgiye göre, Halitpaşa İşhanı'nda bulunan Çağdaş Kars Haber Gazetesi'ne gece saat 22.30 sıralarında bir araçtan 2 el ateş edilerek silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırı sonucu gazetenin idarehanesinin camları kırıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Çağdaş Kars Haber Gazetesi baskı sorumlusu Orhan Korkut'un çalışma yaptığı sırada meydana gelen saldırıdan hemen sonra araç içerisindeki meçhul saldırganlar hızla kayıplara karıştılar. Karanlıktan istifade ederek izlerini kaybettiren saldırganların saldırıyı ne maksatla yaptıkları araştırılıyor. Olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Ekipleri, gerekli incelemelerini başlattılar. Camdan içeri giren mermi çekirdekleri üzerinde araştırmalarını yoğunlaştıran polis, saldırıyı gerçekleştirenlerin peşine düşerken olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Olayın hemen ardından gazetenin idarehanesine gelen Yazı İşleri Müdürü Gümüşpala Kortağ, bir hasmının bulunmadığını ve kimseden şüphelenmediğini söyledi. Geçmiş olsuna gelen meslektaşlarının sorularını cevaplayan Kortağ, "Yayın hayatına başladığımız 2002 yılının şubat ayından bu ana kadar bir çok olayın üzerine giderek haksızlıkları dile getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. Bizi bu şekilde susturmaya çalışıyorlar, ama bizler susmayacağız. Saldırı anında gazetemizde bulunan arkadaşlarımıza bir şey olmaması bizi sevindirdi. Tek mutluluğumuz bu. Fikre, düşünceye, yazılanlara karşı bu tür tavırlar hiç doğru değil, demokratik değil, zaten Kars'ta bir süredir bu tür kurşunlamalar yaşanıyor. Biz de bunu sık sık dile getiriyoruz, yazıyoruz. Bilmiyorum acaba 'niye bu tür olaylara ses çıkarıyoruz'un bize bir uyarısı mıydı? Onu bilmiyoruz, ama ne olursa olsun susmayacağız, yine de mevcut tavrımızı sürdüreceğiz. Saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz" dedi.

Kortağ, açıklamasının ardından gazetenin baskısını değiştirerek, 'Kurşunlandık!.." manşetiyle okurlarının karşısına çıktı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:32

İLGİLİ HABERLER