Yerli aşı ikinci doz uygulamasına başlandı

1 dk okuma
Yerli aşı ikinci doz uygulamasına başlandı

Hızlı Özet

Sağlık Bakanı Koca: "(Kovid-19) Milli aşı adayının gönüllülere ikinci doz uygulaması bugün başladı. Umutluyuz."







Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yerli aşı açıklaması: İkinci doz uygulaması başladı




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından "Milli aşı adayının gönüllülere ikinci doz uygulaması bugün başladı. Umutluyuz." şeklinde yaptığı paylaşımla yerli aşı ile ilgili sevindiren gelişmeyi duyurdu.







Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "(Kovid-19) Milli aşı adayının gönüllülere ikinci doz uygulaması bugün başladı. Umutluyuz." paylaşımında bulunarak yerli aşı ile ilgili sevindiren gelişmeyi duyurdu.









Yerli aşıda ikinci doz uygulaması başladı



Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kovid-19'a karşı aşı geliştirme çalışmaları yarışında biz de varız." ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:



"Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) desteği ile Erciyes Üniversitesinde geliştirilen Kovid-19 aşı çalışmaları planlanan takvime uygun olarak devam ediyor. Milli aşı adayının gönüllülere ikinci doz uygulaması bugün başladı. Umutluyuz."



 








Bu haber 618 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gıda Zehirlenmesi salgını: Acil Servisler Bu Vakalarla Doldu
Sağlık
#besin zehirlenmesi#yazın zehirlenme#hekstra

Gıda Zehirlenmesi salgını: Acil Servisler Bu Vakalarla Doldu

Yükselen hava sıcaklıkları ile birlikte besin zehirlenmesi vakalarında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanlar, risk taşıyan gıdalar ve acil tıbbi müdahale gerektiren hayati belirtiler konusunda vatandaşları bilgilendirirken, alınabilecek basit önlemlerin önemine dikkat çekiyor.

Habervitrini14861 Görüntüleme
Yaşayan bebeğe ‘ölüm raporu’ düzenleyen doktoru Yargıtay kusursuz buldu
Sağlık

Yaşayan bebeğe ‘ölüm raporu’ düzenleyen doktoru Yargıtay kusursuz buldu

İzmir’de 2 yıl önce bebeklerini doğum sonrası ‘ölü’ olarak kucaklarına alan aile, yolda bebeklerinin nefes aldığını fark etti. Bebeklerini kısa süre sonra kaybeden aile hem doktora hem de Sağlık Bakanlığı’na tazminat davası açtı. Doktora açılan davada Yargıtay, "Lazarus Fenomeni" hakkında emsal nitelikte bir karara imza attı ve doktoru kusursuz buldu. İşte davanın detayları…

Habervitrini12382 Görüntüleme
Pancar: İnanılmaz sağlık faydaları olan besleyici bir hazine
Sağlık

Pancar: İnanılmaz sağlık faydaları olan besleyici bir hazine

Beslenme uzmanı Lily Souter, pancarın sadece atletik performansı destekleme ve sağlıklı kan basıncını koruma potansiyelinden dolayı değil, aynı zamanda kendine özgü tadı ve çekici doğal rengi nedeniyle de diyetinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu söylüyor.

Habervitrini10424 Görüntüleme
Kronik yorgunluk sendromunun fizyolojik bir nedeni tespit edildi
Sağlık

Kronik yorgunluk sendromunun fizyolojik bir nedeni tespit edildi

Yazarlara göre, bu yeni çalışma, miyaljik ensefalomiyelit/miyelodisplastik sendromu (ME/CFS) ile beynin toksik metabolitleri ortadan kaldırdığı "boşaltım sistemi" olarak tanımlanabilecek glimfatik sistemin işleyişi arasında bağlantı kuran ilk çalışmadır  .

Habervitrini10196 Görüntüleme