Spor
  • 29.6.2007 11:30

YERLİ KALECİYE DÖNÜŞ

Süper Lig'de geçen sezon 11 takım kadrosunda yabancı kaleci bulundururken, şimdiye kadar yapılan transfer çalışmaları dikkate alındığında, bu rakamın 6'ya düştüğü gözleniyor.
      Kayserispor'da İvankov, Sivasspor'da Petkoviç, Trabzonspor'da Jefferson, Gaziantepspor'da Hasagiç ve Denizlispor'da Souleymanou 2007-2008 sezonunda Süper Lig'de yer alacak yabancı kaleciler. Ligin yeni ekibi Kasımpaşa'nın prensip anlaşmasına vardığı Alman kaleci George Koch ile sözleşme yapması durumunda yabancı kaleci sayısı 6 olacak.
      Yeni sezon öncesi özellikle 3 Büyükler'den Galatasaray ve Beşiktaş'ın yerli kaleciye dönüş yaptıkları görülüyor. 1998-2001 yılları arasında 3 sezon Brezilyalı Taffarel, 2001-2007 arasında da 6 sezon Kolombiyalı Mondragon'a kalesini emanet eden Galatasaray, yeni transferlerle kadrosunu güçlendirdiği 2007-2008 sezonu öncesi, yerli kaleciden yana seçim yaptı ve Orkun Uşak ile anlaşma sağladı.
      Beşiktaş da sözleşmesi devam eden Hırvat Runje ile yollarını ayırarak, sürpriz bir biçimde Fenerbahçeli Rüştü'yü kadrosuna dahil etti ve kalesini yerli kalecilere teslim etmiş oldu.
      Çaykur Rizespor da sözleşmesi biten Bulgar Zdaravkov'un yerine Metin Aktaş'ı transfer etti.
      Ankaraspor, geçen sezon sözleşmeli oyuncusu olmasına rağmen kadrosuna almadığı Sırp kaleci Jevriç'in sözleşmesini feshederken, Süper Lig'den düşen takımlardan Antalyaspor'un Kolombiyalı kaleci Cordoba ülkesine döndü. Bir başka Kolombiyalı Martinez de, Sakaryaspor'dan bir başka kulübe transferi gerçekleşmemesi durumunda Türk Telekom Lig A'da forma giyecek.
     
     KALECİ ANTRENÖRÜ KURSLARI
      Genç Milli Futbol takımının eski kaleci antrenörü Ercan Ertemçöz, Türk futbolunda genç ve yetenekli kalecilerin ön plana çıkmaya başladığını, bunda 1994 yılında başlatılan kaleci antrenörü kurslarının büyük etken olduğunu anlattı.
      Ertemçöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de bu kurslarda bir dönem eğitmen olarak görev yaptığını belirterek, şöyle dedi:
      ''O dönemde Rasim Kara'nın büyük çaba ve emek harcamasıyla bu uygulama başlatıldı. Şimdi o kurslara katılan antrenörlerin öğrencileri, yavaş yavaş vitrine çıkmaya başladı. Bu da kulüpleri daha çok yerli kaleciye güvenmeye yöneltti. Ankaragücü'den Serkan Kırıntılı, İstanbulspor'da kiralık oynayan Fenerbahçeli Volkan Babacan, Vestel Manisaspor'da kaleye geçen Ufuk, Genç Milli takımın formasını giyen Karşıyakalı Onur Kıvrak, ilk etapta verilebilecek örnekler. İkinci Lig B Kategorisi'nde şimdi bilinmeyen ama gelecekte adından söz ettirecek yetenekte çok kaleci var. Yani (Türkiye'de kaleci yetişmiyor) diye bir şey söz konusu değil.''

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER