Ekonomi
  • 27.5.2013 19:44

Yerli otomobili BMC üretsin

EBSO mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, meclis üyelerinden sektörel sorunların meclis kürsüsünde dile getirilmesi istedi. EBSO'nun birlikte hareket etme mantığı içinde olduğunu söyleyen Yorgancılar, meslek komitelerinin bu dönemde daha aktif rol oynamasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi. Meslek komitelerinin çalışmalarını daha aktif olması için proje başlattıklarını söyleyen Yorgancılar, "11 adet sektör kurulu oluşturduk. 11 adet sektör kurullarına birer Yönetim Kurulu üyesi arkadaşımı atayarak 6 ayda bir meslek komitesi üyeleri ile toplantılar gerçekleştirmesini ve söz konusu üyeler tarafından da 2 yılda bir sektör kitabının hazırlanmasını planlıyoruz. Bu kitapları yetkili bakanlıkları göndereceğiz" dedi.

"İZMİR'DE YERLİ ARAÇ ÜRETİLEBİLİR"

Geçtiğimiz hafta TMSF tarafından el konulan BMC fabrikasının durumuna ilişkin açıklama yapan Yorgancılar, Başbakan Erdoğan ve Bakanlar tarafından dile getirilen yerli otomobilin BMC markası altında yapılabileceğini söyledi. BMC'nin çok çeşitli araç üretim portföyü olduğunu anlatan Yorgancılar, "BMC'nin durması hem İzmir'e, hem de onu bu hale getiren kalifiye iş gücüne yapılmış bir haksızlıktır. Buraya yapılacak bir yatırımla İzmir'de yerli üretim yapılabilir. BMC'de hafif binek araç yapıyor. En son devletin taktik araçların ihalesini aldı. Aynı tesis otomotiv fabrikası olarak üretim yapabilir. BMC markası adı altında yerli araç üretilebilir. Hem yan sanayiciler hem çalışan işçiler için bu tesise sahip çıkılmalı. TMSF yetkililerinin gerekli özveriyi göstereceklerine inanıyorum" dedi.

"MESLEK LİSESİ YAPALIM"

EBSO Meclis Üyesi Sayıl Dinçsoy ise İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki EBSO'ya ait arsaya hizmet binası yapılarak, mevcut oda binasının otel yapılmasını önerdi. Dinçsoy, "Buradan alacağımız parayla oraya 3 sanayi odası yaparız. Bize yakışan bir bina yapalım" dedi. EBSO Başkanı Yorgancılar ise organize bölgedeki arsanın altyapısına yapılacak yatırımın üstyapısından daha maliyetli olduğunu belirterek, "EBSO binasını yanındaki defterdarlık binasını alarak otel veya odaya gelir kazandıracak bir bina yapılabilir. Ama ben organize sanayi bölgesindeki arsamıza meslek lisesi yaptıralım diyorum. Tire OSB'den gelecek paramız var. Aydın'daki arsayı sattık. Üstünü de ben bulurum. İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş her türlü desteği bize verdi. Önümüzdeki sürede arsayı ne şekilde değerlendireceğimizi araştırıp sizlere getireceğiz" dedi.

Öte yandan mecliste ESBAŞ, İTAŞ ve İZFAŞ Genel Kurullarında EBSO'yu temsil edecek isimler belirlendi. ESBAŞ için Tuncer Vardarcı ismi oy birliğiyle seçilirken İTAŞ'ın temsilcisi Selim Yaşar oldu. İZFAŞ temsilciliği için Mevlüt Kaya ve Burak Sertbaş'ın aday olması sebebiyle iki isim arasında oylama yapıldı. Kaya oy çokluğuyla İZFAŞ Genel Kurulu'nda EBSO'yu temsil edecek isim olarak belirlendi. Mecliste Meslek Grubu isimlerinin belirlenmesi ise basın mensuplarına kapalı olarak yapıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:58

İLGİLİ HABERLER